Actualizările de Windows 10 vor veni mai târziu de acum înainte

17.11.2021
Actualizările de Windows 10 vor veni mai târziu de acum înainte

Faptul că Microsoft a lansat Windows 11 nu înseamnă automat că Windows 10 va dispărea. Desigur, atenția pentru actualizări și noi funcții va fi concentrată pe noul sistem de operare, însă Windows 10 va mai primi actualizări de securitate până în 2025, iar acum, compania a dezvăluit și care este planul de actualizări importante, care anterior erau oferite semestrial. Se pare că cei care vor rămâne pe Windows 10 vor primi noi capabilități într-un ritm mai lent.

Microsoft se va concentra pe actualizările de Windows 11 în defavoarea Windows 10

Windows 10 va trece de la lansări semestriale la lansări anuale de update-uri importante. Astfel, după update-ul 21H2, lansat de curând, va fi singurul update de acest gen pe care utilizatorii îl primesc în următorul an. Versiunea următoare va fi numită, cel mai probabil, 22H2 si va veni cândva în cea de-a doua jumătate a anului următor.

Nu este însă clar ce înseamnă un astfel de update pentru un sistem de operare care a fost deja înlocuit în piață. Microsoft va lansa actualizări de securitate și compatibilitate în ritmul normal de până acum, însă de obicei actualizările importante adăugau noi elemente de design ale interfeței, noi funcții de productivitate, noi aplicații Microsoft sau diverse optimizări. Singura funcție promisă de Microsoft pentru Windows 10 în prezent este DirectStorage, capabilitatea care permite jocurilor video să beneficieze de pe urma vitezei unui SSD pentru încărcarea rapidă a datelor în RAM. Astfel, timpii de încărcare ar putea scădea foarte mult. Această tehnologie este deja folosită pe consolele Xbox Series și va veni pe Windows 11 și 10 în curând.

Având însă în vedere că Windows 10 nu va mai primi actualizări atât de des, probabil că abia peste un an vom vedea această capabilitate pe vechiul sistem de operare, pe când Windows 11 ar putea să o primească mult mai curând.

Odată cu acest anunț, Microsoft a anunțat și că va accelera ritmul cu care oferă actualizarea la Windows 11 utilizatorilor de Windows 10.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult