Ai cumpărat aplicația pe care o folosești? Ghinion dacă ești din RUSIA

10.05.2022
Ai cumpărat aplicația pe care o folosești? Ghinion dacă ești din RUSIA

Utilizatorii de Android din Rusia nu mai pot acum sa-și actualizeze și nici să reinstaleze aplicațiile din ecosistemul Google pe care le-au achiziționat.

Ca de fiecare dată, argumentul adus de Googe este problema sancțiunilor internaționale și obligația aliniere cu cele mai recente politci referitoare la sistemul de plăți online. În timp ce regulile nou trasate nu afectează aplicațiile deja gratuite, statutul celor disponibile contracost este cât se poate de incert, chiar dacă au fost plătite deja de utilizatorii care au ajuns astfel să le deține pe de-a-ntregul.

Aparent, aceleași tehnologii folosite pentru vânzarea de aplicații sunt necesare și pentru reconfirmarea celora deja vândute. Ceea ce înseamnă că Google nu poate confirma într-un mod fără echivoc că aplicația selectată pentru download și instalare a fost de fapt cumpărată de utilizator. Drept consecință, toate aplicațiile de Android disponibile contracost au accesul blocat, până la noi ordine. La fel de interzise sunt și aplicațiile disponibile pe bază de abonament, sau care folosesc sistemul de plăți in-app pentru deblocarea anumitor facilități. Motivul este simplu: Google nu poate verifica dacă aplicația respectivă a fost plătită sau achiziționată în mod corespunzător.

Până la găsirea unei soluții permanente, Google recomandă dezvoltatorilor de aplicații care nu depind în mod expres de sistemul de plăți să-și lase pur și simplu creațiile ca și aplicații gratuite, pentru a nu-și pierde fanii actuali.

Singura veste bună este că aplicațiile achiziționate și deja instalate pe dispozitivele utilizatorilor din Rusia nu sunt afectate, cu condiția ca utilizarea acestora să nu implice accesarea sistemului de plăți. Chiar și așa, instalarea oricărei actualizări nu este posibilă, funcționalitatea aplicațiilor fiind efectiv înghețată, atât timp cât situația de criză nu este rezolvată.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult