Android Auto scapă de încă o limitare îndelung criticată de utilizatori

04.12.2021
Android Auto scapă de încă o limitare îndelung criticată de utilizatori

Curând, posesorii de autoturisme vor putea iniția apeluri din interfața Android Auto și de pe alt card SIM decât cel principal al telefonului mobil.

Utilă îndeosebi celor care folosesc același smartphone și în rolul telefonului de serviciu, funcționalitatea dual-SIM va fi suportată oficial și din interfața Android Auto.

Deși puteau recepționa apeluri de pe oricare cartelă SIM instalată, posesorii de telefoane conectate prin Android Auto puteau iniția apeluri doar de pe cartela SIM principală, conceptul de dual-SIM neexistând în interfața simplificată concepută de Google pentru folosirea cu sistemul media nav al autoturismelor.

Deși, cu mare întârziere, Google pare că va adăuga suport dual-SIM în interfața Android Auto, funcționalitatea încă inactivă fiind descoperită deja de entuziaștii forumului XDA Developers, analizând cea mai recentă versiune de software. Astfel, la inițierea unui apel cu un smartphone configurat cu mai mult de o cartelă SIM, interfața va afișa prin sistemul infotainment al autoturismului o alertă de tip pop-up, permițând utilizatorului să aleagă cartela SIM folosită pentru apelare. Aparent, mesajul va apărea și pentru telefoanele care dispun de o singură cartelă SIM, însă doar la prima utilizare a aplicației.

Aparent, Google a menționat această funcționalitate încă din luna septembrie, împreună cu alte îmbunătățiri, cum ar fi recomandări personalizate în materie de muzică, știri și podcast-uri, pe care să le asculți direct prin sistemul audio al autoturismului.

Cei care doresc să beneficieze de noua funcționalitate dual-SIM trebuie doar să instaleze cea mai recentă versiune Android Auto disponibilă prin intermediul Play Store.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult