Browserul Chrome va primi o interfaţă nouă

16.07.2018
Browserul Chrome va primi o interfaţă nouă

Google testează o nouă versiune de interfaţă pentru browserul Chrome. Inspirată din conceptul Material Design, noua interfaţă disponibilă deja în ediţia Chrome Canary prezintă trăsături similare celor observate în ultima versiune Gmail pentru desktop şi interfaţa versiunii beta de Android P.

Printre modificări, se numără o nouă interpretare a barei de tab-uri, casetă Omnibox cu margini rotunjite şi o ouă locaţie a butonului Profile.

De departe, beneficiarul celor mai multe schimbări, noul Tab Bar adoptă o formă a tab-urilor mai puţin pronunţată, care se integrează mai bine cu forma ferestrei vizibilă în fundal. Lăsate fără forma caracteristică de paralelogram, tab-urile se aseamănă mai degrabă celor din browserul Firefox. Mai mult, atunci când avem deschis un singur tab, acesta nu ia forma caracteristică, umplând în schimb întregul spaţiudisponibil în bara de tab-uri.

Noul Omnibox are colţuri rotunjite şi înlocuieşte lista drop-down afişată acum la tastarea adreselor web cu un nou tip de fereastră plutitoare, ce pare să emane din Omnibox.

Butonul Profile, care apărea cu eticheta numelui de utilizator în colţul dreapta-sus a ferestrei aplicaţiei, arată acum şi poza de profil.

Designul prezentat în ultima ediţie Chrome Canary ar mai putea suferi modificări înainte de debutul în forma finală, în funcţiile de reacţiile primite din partea utilizatorilor. Cei care vor să testeze noua interfaţă Google Chrome ar trebui să ştie că ediţia Canary este mai puţin stabilă decât versiunea Chrome Beta, folosirea sa ca browser principal nefiind recomandată.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult