Cum eliberezi spațiu de stocare după ce ai instalat Windows 10 May 2020 Update

08.06.2020
Cum eliberezi spațiu de stocare după ce ai instalat Windows 10 May 2020 Update

Pentru cei care au PC-uri cu Windows 10 și SSD-uri mai mici, spațiul de stocare este o problemă. Vestea bună este că după fiecare actualizare importantă de Windows, câțiva GB pot fi eliberați.

Din fericire, Windows 10 oferă câteva modalități simple de eliminare a fișierelor care nu mai sunt necesare după instalarea unei actualizări.

Prima modalitate este prin intermediul Disk Cleanup. În secțiunea Search căutați această aplicație. După ce ați deschis-o, apăsați pe butonul Clean up system files și selectați partiția cu Windows. După o perioadă în care sunt analizate datele, aplicația arată lista fișierelor care pot fi șterse fără probleme. Căutați secțiunea Previous Windows installation(s) și o bifați. La final apăsați OK, iar fișierele sunt șterse în câteva minute.

Încă două modalități

O altă unealtă prin care puteți elibera spațiu în Windows 10 este Storage sense. Aceasta poate fi găsită în secțiunea Settings. Selectați apoi System și după aceea Storage. Utilizatorii trebuie să apese apoi pe Configure Storage Sense or run it now (după ce au activat serviciul), apoi merg la secțiunea Free up space now (ultima de pe pagină). Trebuie bifată apoi căsuța Delete previous versions of Windows (dacă apare), iar la final apăsat butonul Clean now.

O a treia modalitate poate fi găsită tot la secțiunea Settings/Storage. Utilizatorul selectează Temporary files, iar acolo selectează fișierele pe care dorește să le șteargă, inclusiv pe cele de la secțiunea Previous Windows installations. La final trebuie apăsat butonul Remove files.

În cazul meu, după ce am instalat Windows 10 May 2020 Update am eliberat aproximativ 3,5 GB din spațiul de stocare doar prin eliminarea fișierelor Previous Windows installations.

CITEȘTE ȘI:

Ce probleme poți întâlni după instalarea Windows 10 May 2020 Update. Microsoft confirmă

Cum poti dezactiva Windows Defender pe Windows 10

Cum instalezi Windows 10 de pe stick

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult