Facebook va lansa o aplicaţie VR pentru telefoane cu Android şi iOS

15.09.2015
Facebook va lansa o aplicaţie VR pentru telefoane cu Android şi iOS

Ambiţiile Facebook pentru aducerea de conţinut VR pe ecranul telefonului mobil sunt pe cale să se concretizeze, compania având deja în lucru o aplicaţie care va permite vizionarea clipurilor video filmate la 360° fără a apela la ochelari speciali sau alte accesorii costisitoare.

În timp ce pentru o experienţă VR autentică ochelarii Oculus Rift rămân alegerea preferată, vizionarea de conţinut intenţionat pentru aceştia nu necesită în mod obligatoriu accesorii ajutătoare, fiind de ajuns un simplu smartphone echipat cu player video compatibil.

Demonstrate deja de YouTube, clipurile video la 360° sunt filmate cu mai multe camere video simultan, aplicaţia pregătită în versiuni pentru Android şi iOS urmând să permită mutarea perspectivei de vizionare prin simpla înclinare şi rotire a telefonului mobil. Spre deosebire de secvenţele filmate cu o singură cameră video, cele cu vizibilitate la 360° permit schimbarea perspectivei de vizionare în orice direcţie dorim, ca şi cum am fi prezenţi în locaţia respectivă.

Presupunând că entuziasmul stârnit în jurul acestui tip de conţinut nu va trece la fel de repede cum s-a întâmplat cu moda filmelor 3D, probabil că în cele din urmă vom avea parte şi de camere video accesibile suportând filmare la 360°, aducând mai mult conţinut interesant de vizionat în paginile reţelei de socializare.

Aflată la stadiu experimental, aplicaţia VR promisă de Facebook încă nu este disponibilă pentru testare şi nu are un calendar de lansare clar stabilit. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult