Google lansează o nouă versiune a meniului de apelare Android

03.03.2023
Google lansează o nouă versiune a meniului de apelare Android

Inclusă cu aplicația Google Phone, noua interpretare a meniului de apelare Android mută butoanele de activități la partea de jos, ușurând folosirea telefonului cu o singură mână.

Conceput pe vremea când telefoanele cu Android nu erau cu mult mai mari decât un iPhone 6, meniul de apelare Android primește ajustări care vor ajuta controlarea mai ușoară cu o singură mână.

Testată mai întâi cu versiunea Beta a aplicației, noua interfață mută butoanele de activități spre partea de jos a ecranului, mai aproape de nivelul degetului mare al mâinii cu care ții telefonului. Noul design reduce dimensiunea și acomodează până la patru butoane pe fiecare rând, opțiuni suplimentare de apelare apărând într-un rând superior și aliniate către partea din dreapta.

De acum, butoanele afișate în timpul apelurilor sunt organizate pe unul sau două rânduri a câte patru butoane, cele mai puțin importante fiind ascunse la activarea meniului Keypad. Printre acțiunile suportate avem Add Call  pentru adăugarea de participanți la apel, Video Call, Hold (apel în așteptare), Speaker, Mute și înregistrarea apelului (indisponibilă utilizatorilor europeni) și multe altele.

Noua interfață UI oferă și câteva ajustări de ordin estetic. Spre exemplu, butoanele cu funcții sunt mai clar definite, apărând sub forma unor butoane circulare de nuanță mai închisă decât fundalul aplicației. În plus, cartonașul plutitor pentru apel în desfășurare nu mai apare suprapus peste interfața aplicației deschise, ci ia forma unei „pastile” afișată în bara de notificări.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult