Google Now marchează automat benzinăriile de pe ruta utilizatorilor

Google Now marchează automat benzinăriile de pe ruta utilizatorilor

Google Now se află la limita dintre o aplicaţie invazivă şi una extrem de utilă. Această aplicaţie Google ştie în permanenţă unde te afli, unde te duci, la ce oră termini progrmaul de muncă şi chiar informaţii private din căsuţa de e-mail. Totuşi, din când în când Google adaugă şi funcţii care să nu declanşeze paranoia utilizatorilor. De exemplu, cea mai recentă actualizare a serviciului marchează pe hartă în timp real puncte de interes pe ruta pe care te afli.

Primele puncte de interes care sunt marcate automat sunt benzinăriile. Google Now va folosi direcţia în care te deplasezi, cât şi viteza pentru a prezice ruta pe care o urmezi. Astfel, va oferi notificări despre locaţia benzinăriilor apropiate de drumul parcurs. De asemenea, în cazul în care utilizatorul foloseşte Google Maps pentru indicaţii turn-by-turn, Now va şti unde mergeţi şi va marca pe hartă benzinăriile. Se pare că acest card apare doar atunci când deplasarea se face într-un vehicul şi nu atunci când utilizatorul merge pe jos.

Această funcţie nouă se adaugă librăriei vaste de capabilităţi integrată în Google Now, precum căutarea în e-mail-uri pentru facturi, informarea utilizatorului în legătură cu zborurile pe care urmează să le facă, cât şi alerte pentru orele de plecare ale mijloacelor de transport în comun pe care utilizatorul le frecventează. Google Now există pe Android cu integrare la nivel de sistem de operare şi este integrat în launcher-ul oficial al companiei. Pe iOS, serviciul este disponibl doar prin aplicaţia Google.

În ciuda faptului că serviciul Google Now poate fi foarte util şi poate să ne ajute să salvăm timp preţios, faptul că acesta şi implicit compania Google ştie atâtea despre utilizatorii săi ridică nişte semne de întrebare despre adevăratul scop al aplicaţiei. Cum reclamele aduc cel mai mare aport de venituri la bugetul companiei, cu siguranţă în viitor toate aceste informaţii vor fi folosite pentru a servi reclame targetate într-un mod mai eficient.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult