Lollipop conduce clasamentul versiunilor de Android în octombrie. Nougat debutează pe ultimul loc

Autor: Cătălin Niţu 08.11.2016
Lollipop conduce clasamentul versiunilor de Android în octombrie. Nougat debutează pe ultimul loc

Android Nougat este lansat în mod oficial încă din această vară, însă până acum, acesta nu a putut fi listat în topul versiunilor de Android. Abia în luna octombrie, acesta a ajuns pe 0,3% dintre dispozitivele echipate cu sistemul de operare de la Google, fiind în acest moment pe ultimul loc în. Cu această ocazie, versiunea 2.2 Froyo, părăseşte clasamentul, în timp ce Lollipop rămâne pe locul întâi.

La sfârşitul lunii octombrie, 34,1% dintre dispozitivele cu Android active care au fost conectate la Google Play Store rulau versiunile Androdi 5.0 sau 5.1. Lollipop a rămas în top, în ciuda faptului că a pierdut 0,9 procente faţă de luna precedentă. Pe locul doi este situat însă vechiul KitKat, cu 25,2% dintre dispozitive, această versiune fiind de asemenea în scădere, pierzând 2,5% din piaţă într-o singură lună. Este îmbucurător însă să vedem versiunea Marshmallow, 6.0, la un respectabil 24% dintre dispozitive (creştere de 5,3%), aceasta reuşind performanţa în doar un an de la lansare.

Locurile rămase sunt ocupate de Jelly Bean (Android 4.1-4.3) cu 13,7%, Android Gingerbread cu 1,3% şi Android Ice Cream Sandwich tot cu 1,3%. Noul venit, Nougat, rămâne astfel pe ultimul loc cu 0,3%, întârziind mai mult în debutul său în clasament decât alte versiuni anterioare. Probabil că versiunea 7.0 nu va sta prea mult în clasament, întrucât Google deja a lansat Android 7.1 alături de dispozitivele Pixel, iar majoritatea smartphone-urilor noi vor fi lansate direct cu 7.1 din fabrică.