Microsoft, acuzat că a stricat o funcție Chrome pentru a promova mai ușor browser-ul Edge

04.05.2023
Microsoft, acuzat că a stricat o funcție Chrome pentru a promova mai ușor browser-ul Edge

Modificarea strecurată de Microsoft într-o actualizare Windows face mai dificilă schimbarea browser-ului implicit și poate rezulta în afișarea unui mesaj pop-up la fiecare pornire Chrome.

Microsoft distribuie începând cu luna aprilie o actualizare Windows care blochează o funcție Chrome ce permitea schimbarea browser-ului implicit cu un singur clic. Însă dincolo de inconvenientul creat utilizatorilor care preferă altceva decât Microsoft Edge, modificarea a introdus pe versiunile Windows adresate clienților Enterprise și un bug destul de sâcâitor.

Pentru aceștia, la fiecare deschidere Chrome este afișată pagina Windows default settings, propunând alegerea unui web browser preferat. Doar că setarea nu este niciodată memorată, același dialog reapărând la fiecare pornire Chrome. Momentan, singura modalitate de o prin afișarea acestui mesaje este dezinstalarea actualizării etichetate KB502522.

Și Firefox are propriul său buton care permite setarea cu un singur click a browser-ului implicit, a cărui funcționalitate nu este afectată în urma actualizării sus-menționate. Potrivit lui Steve Teixeira, director de produs la Mozilla, aceasta nu este prima mișcare anticoncurențială a Microsoft din ultimii ani. Între timp, Google a dezactivat butonul său one-click, fapt ce a dus la încetarea alertelor pop-up. Cu alte cuvinte, Microsoft pare să fi făcut tot posibilul să strice o funcție Chrome ce a făcut viața mai ușoară utilizatorilor. Google a confirmat incidentul semnalat, dar a refuzat să comenteze în continuare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult