Microsoft oferă un ghid oficial pentru instalarea Windows 11 pe sisteme necompatibile

10.05.2022
Microsoft oferă un ghid oficial pentru instalarea Windows 11 pe sisteme necompatibile

Windows 11 a venit cu o veste foarte proastă pentru cei care dețineau PC-uri echipate cu procesoare din generații mai vechi, dar nu tocmai destul de vechi pentru a nu oferi performanța necesară pentru aplicațiile și jocurile moderne. Sistemul de operare necesită un modul de securitate TPM 2.0, integrat doar în procesoare lansate din 2018 și până în prezent pentru suport oficial. Există metode de a instala sistemul de operare și fără acest modul, dar Microsoft nu oferă suport oficial pentru acele sisteme. Se pare însă că Microsoft începe să mai slăbească din limitări, oferind un ghid oficial despre cum poți instala Windows 11 chiar și pe sisteme considerate „necompatibile”.

Windows 11 este compatibil și cu procesoarele „necompatibile”

Microsoft a publicat pe site-ul său oficial, pe pagina de suport, un ghid complet pentru instalarea Windows 11 chiar dacă hardware-ul computerului nu este considerat compatibil. Această metodă nu este cu mult mai diferită față de cea „neoficială”, descoperită de utilizatori, dar măcar acum poți urmări pas cu pas un ghid aprobat de Microsoft, dar încă marcat drept „nerecomandat”.

Pentru a putea realiza un stick USB cu Windows pentru un sistem necompatibil, sunt necesare modificări din registrul sistemului de operare Windows 10:

„Registry Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup

Name: AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU

Type: REG_DWORD

Value: 1”

După această modificare, folosind Media Creation Tool, poți realiza un stick USB boot-abil cu sistemul de operare, care poate fi apoi folosit atât pentru upgrade de la 10 la 11, pentru upgrade cu resetarea configurărilor și păstrarea fișierelor, cât și pentru o instalare „pe curat” prin formatarea partiției de sistem deja existentă.

Desigur, dacă aveți la dispoziție un computer care are deja procesor compatibil cu Windows 11, puteți crea stick-ul USB direct pe acela, întrucât la instalare, Windows 11 nu verifică dacă există sau nu un modul TPM 2.0.

sursa: Microsoft

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult