Microsoft readuce în Taskbar-ul Windows 11 două funcții apreciate de utilizatorii experimentați

20.04.2023
Microsoft readuce în Taskbar-ul Windows 11 două funcții apreciate de utilizatorii experimentați

După ce i-a redus funcționalitatea eliminând majoritatea opțiunilor apreciate de utilizatorii proaspăt migrați de la Windows 10, Microsoft readuce în Taskbar-ul Windows 11 câteva dintre funcțiile cerute de fani în mod insistent.

Deși ar părea greu de crezut pentru utilizatorii proaspăt convinși să aleagă upgrade-ul de la Windows 10, Windows 11 permite doar de puțin timp pornirea utilitarului Task Manager folosind click-dreapta pe Takbar. În plus, unii vor descoperi cu dezamăgire că nu pot redimensiona sau muta Taskbar-ul din partea de jos a ecranului, iar opțiunile de personalizare sunt mult limitate față de ce puteau obține în trecut.

Pregătite drept „inovații”, Microsoft adaugă opțiunile „never combine” și „show app labels”, permițând dezactivarea re-combinării în Taskbar a ferestrelor care provin de la aceeași aplicație, respectiv, afișarea numelui complet pentru aplicațiile active. De bifat în meniul Settings accesibil prin click dreapta pe Taskbar, funcțiile nou adăugate vor funcționa la fel ca pe versiunea anterioară de Windows, permițând utilizatorilor Windows 11 să revină la un mediu de lucru ceva mai familiar.

Opțiunea de a dezactiva reprezentarea aplicațiilor cu multiple ferestre active sub o singură etichetă în Taskbar a fost solicitată în mod insistent de utilizatorii „clasici”, care preferă în locul aspectului curat o diferențiere cât mai clară a aplicațiilor cu care interacționează pe Taskbar. În plus, modul de accesare cu listă separată pentru ferestrele aplicațiilor din Taskbar este invitabil mai lent, reprezentând o sursă constantă de nemulțumiri pentru utilizatorii care încearcă să folosească PC-urile cu Windows 11 într-un ritm alert.

Momentan, aflată la stadiul de testare, noua versiune Taskbar ar putea fi inclusă cu următoarea revizie Windows 11, așteptată în a doua parte a acestui an.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult