Mozilla Foundation pregăteşte o interfaţă proprietară pentru Android

Mozilla Foundation pregăteşte o interfaţă proprietară pentru Android

Mozilla Foundation are deja un sistem de operare pentru terminalele mobile, însă compania nu poate ignora faptul că 80 de procente din piaţă sunt acaparate de platforma Android şi că acolo sunt şi cele mai mari surse de venituri. În consecinţă, compania şi-a anunţat intenţia de a intra mai puternic pe această piaţă cu o interfaţă proprietară contextuală care va integra puternic serviciile Web.

Viitoarea creaţie Mozilla, care se află momentan în stadiul Beta, nu este un produs complet original. Acum un an şi jumătate, Mozilla a investit 35,5 milioane de dolari în producătorul unei interfeţe Android proprietare numite EverythingMe şi a folosit o mare parte din tehnologiile şi designul creat de aceştia în cadrul Firefox OS. EverythingMe a ieşit din perioada de testare acum două zile şi, pe baza codului acesteia şi a propriei integrări Web, Mozilla intenţionează să lanseze o versiune particularizată dedicată utilizatorilor Firefox.

Mozilla Android launcher

În acest moment, Mozilla nu a dezvăluit încă natura şi complexitatea serviciilor pe care le va adăuga la actualul produs EverythingMe. La fel ca alte interfeţe contextuale, EverythingMe învaţă obiceiurile utilizatorului şi afişează aplicaţii sau informaţii în funcţie de localizare, programul din agendă sau perioada zilei, la care se adaugă directoare inteligente care cuprind nu doar aplicaţii, ci şi moduri de afişare a datelor relevante, şi un sistem de căutare locală superioar.

La toate acestea, Mozilla va adăugă, bineînţeles, propriul său browser şi o serie neclară de alte servicii Web. În acest moment, compania a demonstrat doar posibilităţile de afişare a unor ştiri importante direct în cadrul interfeţei printr-o simplă căutare Web, restul detaliilor urmând să le vedem atunci când produsul Mozilla va fi gata. Între timp, cei curioşi pot testa produsul de bază EverythingMe, însă vor trebui să folosească una din metodele ocolitoare tradiţionale deoarece acesta nu este disponibil în România.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News