O schimbare aparent minoră din iOS 17 ar putea crea haos printre utilizatorii de iPhone

13.08.2023
O schimbare aparent minoră din iOS 17 ar putea crea haos printre utilizatorii de iPhone
interfața iOS 17, foto: 9to5mac

Sistemul de operare iOS este deseori criticat pentru că aduce schimbări prea greu, însă și atunci când o face, ori inspiră și alte companii să îi urmeze pașii, ori își frustrează complet utilizatorii. Dacă anul trecut, noul ecran de blocare a dus la „clone” de la alte companii, precum Samsung și Huawei, faptul că Apple va realiza un design nou pentru ecranul de apeluri în iOS 17, ar putea confuza utilizatorii de iPhone.

iOS 17 schimbă pentru prima dată în 10 ani poziția butoanelor din timpul apelurilor

Cea mai recentă versiune de iOS 17 în variantă beta a introdus pentru cei care testează noua interfață de apeluri. Aceasta este cumva modernizată, întrucât aduce butoanele de control în partea de jos a ecranului, acolo unde utilizatorii de telefoane ar avea în mod normal degetele. În special cei care folosesc versiunile Pro Max ale telefoanelor Apple vor aprecia accesul mai facil la butoane.

Totuși, această schimbare vine după 10 ani de interfață aproape neschimbată la nivelul apelurilor. Butonul de închidere era întotdeauna în partea de jos, singur, fără alte butoane în jur, așa că mulți utilizatori și-au creat un reflex pentru a apăsa în acea zonă a ecranului. Acum, butonul de închidere este mutat în partea din dreapta, iar în zona în care acesta se afla înainte avem butonul de apel video prin FaceTime. De altfel, butonul de speaker a fost mutat de pe dreapta pe stânga.

Va urma o perioadă lungă de acomodare, în care utilizatorii de iPhone vor tot apăsa butoanele greșite. Mute în locul speaker, FaceTime în locul închiderii apelurilor și confuzie atunci când vor să mai adauge o persoană în apel sau să combine două apeluri într-o singură conferință. Asta pentru că cele două funcții din urmă aveau butoane separate, iar acum acestea au fost combinate într-unul singur.

Este posibil ca Apple să schimbe această interfață înainte de lansarea din septembrie, dar Apple rareori ascultă de feedback-ul utilizatorilor, preferând să îi convingă să se adapteze la felul în care dispozitivele și software-ul său este gândit.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult