Sistemul de operare Chrome OS primește funcție de înregistrare a ecranului

18.02.2021
Sistemul de operare Chrome OS primește funcție de înregistrare a ecranului

Chrome OS a pornit inițial ca o versiune de sine stătătoare a browser-ului Chrome, oferind funcționalitate de bază de navigare pe internet pe computere mai puțin performante. În timp însă, acesta a devenit unul dintre cele mai bune sisteme de operare „light”, care permite realizarea majorității funcțiilor de productivitate uzuale. Pentru a nu mai fi necesară instalarea de aplicații terțe sau extensii de Chrome pentru a primi anumite funcții, Google permite acum înregistrarea ecranului, la fel ca pe Android.

Chrome OS de la Google primește o funcție disponibilă și pe platforma Android

Google a anunțat că va oferi prin intermediul unui update care va fi lansat în luna martie o capabilitate nativă care să permită înregistrarea video a ecranului. Funcția este considerată însă o parte a efortului de a îmbunătăți funcțiile de educație ale sistemului de operare Chrome OS. Un exemplu citat de Google a fost cel al profesorilor care folosesc computere cu Chrome OS, care ar avea nevoie de înregistrarea ecranului pentru a realiza lecții preînregistrate ca suport pentru cursurile live, sau pentru a putea înregistra lecția de la curs pentru a o oferi apoi ca suport pentru temele de acasă.

Chrome OS va permite setarea unei combinații de taste pentru a activa înregistrarea ecranului, iar pe display va apărea un semn care atenționează că imaginile sunt înregistrate, în timp ce vei putea vedea timpul scurs de înregistrare.

Odată cu acest anunț, Google a confirmat și faptul că lucrează alături de companiile partenere pentru a aduce 40 de noi modele de computere cu Chrome OS în 2021. De altfel, fiecare va fi special realizat pentru a oferi o experiență de utilizare superioară în aplicații de video conferințe precum Google Meet și Zoom.

sursa: Google, via The Verge

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult