Skype for Linux disponibil acum în variantă Beta

06.03.2017
Skype for Linux disponibil acum în variantă Beta

Aplicaţia Skype este de departe cea mai populară când vine vorba despre apeluri audio şi video pe computere, însă până nu de mult doar PC-urile cu Windows şi macOS beneficiau de suport oficial din partea Microsoft. Cu puţin timp în urmă, compania a lansat Skype pentru Linux în versiune Alpha, iar acum aceasta a atins stadiul „beta”, care corectează multe dintre problemele pe care utilizatorii le-au semnalat, dar adaugă şi multe dintre funcţiile disponibile pe alte platforme.

Versiunea Skype for Linux Beta 5.0 aduce toate funcţiile pe care ne-am obişnuit să le găsim în alte variante ale variante ale serviciului. În primul rând, utilizatorii de pe Linux pot acum să iniţieze apeluri către telefoane mobile şi fixe folosind creditul Skype, cât şi apeluri video către alţi utilizatori de Skype pentru Android, iOS, Windows şi macOS. De asemenea, versiunea de Linux poate acum să primească semnal video cu ecranul PC-urilor cu alte sisteme de operare. Cei care transmit trebuie să aibă instalată versiunea 7.33 a aplicaţiei Skype pentru Windows şi 7.46 pentru macOS.

În cele din urmă, interfaţa Skype for Linux este acum mult mai apropiată de cea pentru alte sisteme de operare. Ecranul de pornire afişează acum numărul de conversaţii necitite, în timp ce lista de contacte afişează acum statusul utilizatorilor (Away, Do Not Disturb, etc.). Cei care doresc să testeze noul Skype pentru Linux pot descărca pachetul de instalare chiar acum de pe site-ul Microsoft. Acesta este disponibil atât în format .DEB, pentru distribuţii de Linux bazate pe Debian (precum Ubuntu sau Mint), cât şi în format RPM.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult