Utilizatorii Opera au la dispoziţie un nou mod Power Saver, care promite să extindă cu până la 50% durata bateriei

07.06.2016
Utilizatorii Opera au la dispoziţie un nou mod Power Saver, care promite să extindă cu până la 50% durata bateriei

Testat iniţial doar cu versiunea Opera adresată dezvoltatorilor, noul mod Power Save pentru economisirea bateriei este disponibil acum pentru toţi utilizatorii Opera.

Potrivit dezvoltatorului Opera, funcţia Power Save poate reduce temperatura carcasei unui laptop cu până la 3 °C, respectiv creşte cu până la 50% durata de funcţionare pe baterie. Pentru scopul propus, aplicaţia recurge la o serie întreagă de optimizări pentru ameliorarea consumului de energie, incluzând reducerea consumului de memorie pentru tab-urile deschise în fundal, suspendarea componentelor plugin care nu sunt folosite în mod direct şi optimizarea funcţiei de redare video.

Utilizatorii Opera pot activa modul Power Save folosind simbolul „baterie” afişat în dreapta barei de adrese. Disponibilă doar atunci când laptopul nu este conectat la adaptorul AC, funcţia Power Save este propusă şi atunci când nivelul de încărcare a bateriei scade sub 20%, ca mijloc pentru extinderea timpului de utilizare rămas.

Vezi şi Opera promite să extindă cu până la 50% durata bateriei pentru laptopurile care îl folosesc

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult