Windows 8 „Consumer Preview” – primele imagini

06.02.2012
Windows 8

Prima versiune publică de testare a sistemului de operare Windows 8 este aproape finalizată şi ar trebui să fie gata de download către sfârşitul acestei luni.

Windows 8 - Desktop

Până atunci, putem studia noua formă de prezentare a interfeţei Windows 8 în câteva capturi de ecran obţinute din build-ul 8220 – versiune preliminară a Windows 8 „Consumer Preview”.

Imaginile confirmă dispariţia butonului Start din Taskbar, dar ne dau şi câteva indicii referitoare la înlocuitorul acestuia, vizibil în dreapta ecranului sub forma unei colecţii de pictograme transparente, din care putem accesa funcţiile Search, Share, Ecranul de start, Dispozitive şi meniul Settings.

Windows 8 Windows 8
Windows 8 Windows 8

În afară de schimbări aduse modului de grupare a aplicaţiilor în interfaţa Metro, colecţia de imagini ne arată şi câteva detalii importante referitoare la Internet Explorer 10, cum ar fi noua politică de instalare automată a pachetelor de actualizare.

Windows 8 - Internet Explorer 10

Sistemul folosit deja de mult timp pentru Google Chrome, promite să crească nivelul de siguranţă prin instalarea mai rapidă a remediilor de securitate şi versiuni actualizate de Internet Explorer, evitând astfel situaţii nedorite în care un număr mare de utilizatori continuă să folosească versiuni învechite de Internet Explorer, extrem de vulnerabile în faţa atacurilor cu malware.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News