Câți oameni încap, de fapt, în racheta Starship a lui Elon Musk?

06.06.2023
Foto: Profimedia Images

SpaceX, compania spațială a miliardarului Elon Musk, dezvoltă nava Starship, care ar urma să ducă oameni pe Marte.

Motoarele rachetei sunt atât de puternice încât au distrus, la ultimul test, rampa de lansare și au provocat pagube în zona din jur. După explozia rachetei, resturi au ajuns pe o rază de câțiva kilometri în jurul platformei de lansare din Boca Chica, Texas, iar într-un loc a izbucnit un incendiu, potrivit U.S. Fish and Wildlife Service. Din cauza acestui incident, Federal Aviation Administration (FAA), instituția care i-a permis SpaceX să facă testul, a fost dată în judecată de cinci organizații de mediu.

Spaceship este o navă reutilizabilă, ca și alte vehicule produse de SpaceX, precum capsula Dragon sau racheta Falcon 9. Vehiculul spațial poate transporta pasageri, dar și materiale sau provizii. Nava SpaceX va putea fi folosită și pentru transporturi terestre foarte rapide. Racheta poate ajunge de pe un continent pe altul în mai puțin de o oră.

Citește și: China a reușit să aterizeze un prototip de rachetă în stilul SpaceX. VIDEO

Zona pentru pasageri se află în a doua treaptă a rachetei, cu o lungime de 50 de metri și o lățime de 9 metri. În prima treaptă, lungă de 69 de metri, sunt zeci de motoare reutilizabile Raptor. Nava are 33 în total.

Starship poate transporta până la 100 de oameni și până la 150 de tone de încărcătură.

SpaceX a transmis că Starship va putea ajunge la planeta Marte în doar șase luni. Pentru navele convenționale, călătoria durează 259 de zile.

Citește și: Știrile Go4it: Câți oameni încap în racheta lui Elon Musk, Putin vrea turneu de eSports și gaura de 10 km a Chinei

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video