Urmă de dinozaur veche de 220 de milioane de ani, descoperită de o fetiță de 4 ani pe o piatră de pe plajă

03.02.2021
Urmă de dinozaur veche de 220 de milioane de ani, descoperită de o fetiță de 4 ani pe o piatră de pe plajă
Foto: Amgueddfa Cymru – National Museum Wales

O fetiță de 4 ani a făcut o descoperire foarte importantă pe o plajă din Wales, Marea Britanie. Lily Wilder a observat, pe o piatră din Golful Bendricks, ceva ce semăna cu o inscripție. Este, de fapt, o urmă de picior de dinozaur foarte bine conservată, veche de aproximativ 220 de milioane de ani.

„Este foarte încântată, dar nu realizează cu adevărat cât de extraordinară este descoperirea”, a declarat Sally Wilder, mama fetiței, în vârstă de 41 de ani.

Tatăl lui Lily a făcut mai multe poze pietrei, iar bunica fetiței i-a sugerat să le trimită unor experți pentru a fi analizate.

Citește și: Google aduce, prin AR, dinozauri 3D direct în fața ta

Paleontologii au fost încântați de descoperirea făcută de fetiță. Deocamdată nu se știe ce specie de dinozaur a lăsat urma de 10 cm pe piatră. Animalul avea, probabil, o înălțime de 75 cm și o lungime de 2,5 metri, a declarat Cindy Howells, expert de la Amgueddfa Cymru – National Museum Wales, pentru NBC News.

„Nu am descoperit nici măcar o fracțiune din numărul total de specii de dinozauri încă”, a mai spus Howells. Ea a adăugat că descoperirea făcută de Lily oferă informații foarte utile, care pot ajuta la înțelegerea mai bună a modului în care aceste animale mergeau.

Citește și: Pana de cauciuc care a schimbat istoria naturală

Urme similare au fost descoperite în SUA. Acelea aparțin unui dinozaur numit Coelophysis.

Piatra de pe plaja din Wales a fost luată pentru a fi expusă la Muzeul Național din Cardiff.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult