LG Tab-Book H160 – o tabletă hibridă cu Windows 8

07.01.2013
LG Tab-Book H160 - o tabletă hibridă cu Windows 8

LG Tab-Book H160 vine echipată cu tastatură QWERTY de dimensiuni confortabile, ce glisează sub un ecran touch de 11.6 inch. Configuraţia aleasă este centrată în jurul unui procesor Intel Atom, ceea ce înseamnă că putem rula versiunea x86 a sistemului de operare Windows 8, având acces nerestricţionat la o vastă colecţie de aplicaţii Windows PC.

LG Tab-Book H160

Tab-Book H160 are 15.9 mm grosime şi cântăreşte un respectabil 1.05 Kg, cam mult pentru o tabletă dar totuşi acceptabil dacă sprijinim ecranul apelând mecanismul de fixare a tastaturii. În ciuda folosirii unei platforme cu procesor X86, considerat mai puţin eficient în privinţa consumului de energie decât alternativele cu arhitectură ARM, LG promite o autonomie de aproximativ 12 ore la utilizare normală şi 9 ore timp de redare video.

LG Tab-Book H160

Creat pentru activităţi multimedia şi vizionarea de filme, LG Tab-Book H160 ne încântă privirea cu un ecran IPS de bună calitate, ce redă imagini la rezoluţie 1366×768 pixeli. Puterea de procesare este asigurată de un CPU dual-core la 1.8 GHz, din familia Intel Atom Z2760. În afară de cei 2 GB memorie RAM DDR2 avem la dispoziţie şi 64 GB spaţiu de stocare intern (SSD), din care o parte este rezervată sistemului de operare şi aplicaţiile instalate. Lista dotărilor mai cuprinde un set de difuzoare stereo, webcam de 2 MP, ieşire HDMI, interfaţă de reţea WiFi şi doi conectori USB 2.0 pentru periferice.

Cei care consideră insuficiente performanţele procesorului Intel Atom vor putea alege şi o variantă mai performantă a tabletei LG Tab-Book, echipată cu procesor Intel Core i5.

LG Tab-Book H160 - tastatura glisantă

Disponibilă momentan doar în unele magazine din Coreea de Sud, tableta LG Tab-Book H160 va avea parte de o prezentare oficială cu ocazia expoziţiei de electronice CES 2013, ce are loc în această săptămână în oraşul american Las Vegas. Preţurile încă neoficiale se învârt în jurul sumei de 700 euro pentru modelul LG Tab-Book H160, respectiv 1100 euro pentru varianta cu procesor Intel Core i5.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult