Samsung a anunţat noile tablete Galaxy Tab S2 cu ecran 4:3

Samsung a anunţat noile tablete Galaxy Tab S2 cu ecran 4:3

Samsung a anunţat tabletele din seria Galaxy Tab S2, care par să meargă în aceeaşi direcţie pe care compania a pornit cu variantele mid-range Galaxy Tab A. Este vorba despre adoptarea raportului de aspect 4:3 pentru display şi unui corp metalic, schimbări majore faţă de tabletele Galaxy Tab S de anul trecut care veneau cu ecrane 16:10. Cum era de aşteptat, cele două modele vin cu display-uri Super AMOLED de 8.0 şi 9,7”.

Chiar dacă dimensiunea display-ului diferă, rezoluţia 2048 x 1536 pixeli este disponibilă pe ambele variante. De asemenea, grosimea noilor tablete este de 5,6 mm indiferent de model, doar greutatea fiind diferită. Vairanta de 9,7” cântăreşte doar 389 grame, în timp ce modelul mai mic este mai uşor decât două smartphone-uri high-end: 265 grame. Hardware-ul intern al ambelor modele este în rest identic.

Samsung a integrat în Galaxy Tab S2 procesoare octa core cu patru nuclee la 1,9 GHz şi patru nuclee la 1,3 GHz, însă nu a specificat producătorul acestora. Camerele de 8, respectiv 2,1 megapixeli vor oferi probabil performanţă comparabilă cu alte tablete de pe piaţă, iar la capitolul memorie avem de a face cu 3 GB. Vor exista variante cu 32 sau 64 GB spaţiu de stocare intern, iar lăcaşul pentru carduri microSD pot adăuga încă 128 GB. De asemenea vor exista variante WiFi şi variante WiFi+LTE. Toate modelele de tablete Galaxy Tab S2 de la Samsung vor ajunge în magazine începând cu luna august.

Spre diferenţă de anii trecuţi, Samsung laudă funcţiile de productivitate şi consum de conţinut în format text, omiţând să menţioneze capabilităţile de redare video ale noilor tablete.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult