Samsung anunţă Galaxy Tab S6, cea mai puternică tabletă cu Android de până acum

01.08.2019
Samsung anunţă Galaxy Tab S6, cea mai puternică tabletă cu Android de până acum

Samsung a anunţat în mod oficial tableta Galaxy Tab S6, modelul său premium pentru anul 2019 şi singura tabletă de pe piaţă care rulează Android care poate concura în piaţă cu seria iPad Pro de la Apple. Aceasta este echipată cu hardware puternic, accesorii de productivitate, cât şi un stylus S-Pen. Desigur, punctele forte ale tabletei Galaxy Tab S6 sunt performanţa şi autonomia.

La nivel hardware, noul Tab S6 beneficiază de hardware high-end, indisponibil pe alte tablete Android de pe piaţă. Vorbim despre un chipset Snapdragon 855, 6 sau 8 GB memorie RAM şi 128 sau 256 GB spaţiu de stocare intern, cu posibilitatea de a ataşa şi un card microSD de până la 1 TB, la nevoie. Ecranul Super AMOLED al tabletei beneficiază măsoară 10,5” în diagonală şi oferă o rezoluţie 16:10 2.560 x 1.600 pixeli, potrivită pentru aplicaţii de productivitate.

Pe partea din spate, Samsung a integrat un sistem dual-camera. O cameră „standard” de 13 megapixeli f/2.0 cu autofocus şi o cameră ultrawide de 5 megapixeli f/2.2, fiind prima tabletă cu Android care beneficiază de o astfel de cameră secundară. Pe partea din faţă a fost implementat un senzor de 8 megapixeli f/2.0. Tot pe spatele tabletei se regăseşte şi stylus-ul S-Pen, care este ataşat magnetic şi care oferă funcţionalitate Bluetooth. Astfel, acţiunile posibile folosind butonul de pe stylus pot fi realizate fără ca acesta să atingă tableta, permiţând astfel controlul de la distanţă.

Ce nu are Tab S6 este un jack pentru căşti, aceasta fiind prima tabletă Samsung care necesită un adaptor sau căşti cu mufă USB Type-C. Difuzoarele stereo sunt „acordate” de AKG, subsidiară a Harman/Kardon, companie cumpărată de Samsung în urmă cu câţiva ani. La capitolul audio, Samsung menţionează şi compatibilitatea cu Dolby Atmos.

Pentru securitate, Samsung a integrat un senzor de amprentă capacitiv în display, precum cel folosit pe dispozitivele din seira Galaxy A. Fiind o tabletă realizată în special pentru productivitate, Samsung o laudă cu funcţionalitate DeX, putând folosi un ecran extern şi accesorii precum tastatură şi mouse la un birou. Desigur, cei care vor să înlocuiască un laptop cu o tabletă, vor avea la dispoziţie tableta Book Cover, care integrează şi un trackpad. Stylus-ul S-Pen promite 10 ore de încărcare după 10 minute de alimentare pe spatele tabletei, încărcarea fiind realizată în mod wireless.

Samsung încearcă să poziţioneze însă Galaxy Tab S6 şi ca o tabletă pentru divertisment. Compania menţionează că aceasta are software-ul Game Booster integrat, care ar trebui să ofere o experienţă de joc îmbunătăţită. De asemenea, integrarea funcţionalităţii Discord în Game Launcher asigură chat live între jucători, indiferent de jocul pe care îl rulează.

La capitolul multimedia, Samsung oferă şi două oferte foarte atractive pentru cei care vor cumpăra o astfel de tabletă. Utilizatorii de Tab S6 primesc 3 luni gratuite de Spotify Premium şi 4 luni de YouTube Premium, permiţând astfel redarea fără reclame pe Spotify, YouTube (indiferent de platformă) şi YouTube Music.

Galaxy Tab S6 de va fi lansată cândva la începutul lunii septembrie, însă nu a fost oferit un preţ. Cel mai probabil, tableta va fi poziţionată undeva în jurul preţului modelelor iPad Pro lansate anul trecut.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult