iPhone SE 4, varianta accesibilă de la Apple, ar putea veni cu un design de iPhone 14

10.11.2023
iPhone SE 4, varianta accesibilă de la Apple, ar putea veni cu un design de iPhone 14

Următorul smartphone accesibil al celor de la Apple, iPhone SE 4, ar putea avea un aspect similar cu iPhone 14, potrivit ultimelor informații. Deși nu există încă o confirmare oficială din partea Apple, mai multe rapoarte sugerează această mutare din partea gigantului tehnologic.

Ultimul model din această serie, iPhone SE 3, lansat în 2022, nu a avut un impact semnificativ pe piață, dar se pare că succesorul său ar putea stârni interesul pasionaților de tehnologie.

Conform unor rapoarte de la MacRumors, iPhone SE 4, cu numele de cod D59, ar putea adopta un design similar cu iPhone 14. Schimbarea majoră va fi eliminarea butonului Home, o mișcare care se aliniază cu tendințele recente de design ale Apple.

Cu ce configurație ar putea veni noul iPhone SE 4

Se sugerează că Apple ar putea adapta carcasa iPhone 14 pentru iPhone SE 4, menținând dimensiuni similare cu modelul de 6.1 inch. Totuși, o diferență majoră ar putea fi configurația camerei din spate. Spre deosebire de setup-ul dual-camera al modelului iPhone 14, iPhone SE 4 ar putea veni cu o singură lentilă de 48 megapixeli, necesitând astfel crearea unei noi plăci din spate.

Phone SE 4 va avea o greutate de 165 de grame, cu 6 grame mai ușor decât iPhone 14, datorită hardware-ului mai puțin complex. În plus, se speculează că iPhone SE 4 va înlocui Touch ID cu Face ID pe butonul lateral și va adopta un port USB-C în locul conectorului Lightning, urmând astfel designul așteptat al iPhone 15.

În plus, există zvonuri despre includerea butonului Action de la iPhone 15 Pro în iPhone SE 4, o caracteristică care ar putea fi extinsă  iPhone 16, aliniind noul iPhone SE cu lansările de iPhone așteptate în 2024.

Designul iPhone SE 4 a fost subiect de speculații în trecut, cu rapoarte contradictorii care sugerau că ar putea semăna cu iPhone XR. În ceea ce privește data lansării, nu există o informație precisă. Deși unele surse sugerează o posibilă lansare în 2024, MacRumors susține că iPhone SE 4 ar putea să nu fie dezvăluit până în 2025, după lansarea iPhone 16.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult