Apple vinde acum piese de schimb și pentru gama iPhone 14

21.06.2023
Apple vinde acum piese de schimb și pentru gama iPhone 14

Samsung a lansat recent programul de reparații și în Europa, dar acesta încă nu include cele mai noi modele de flagship-uri, Galaxy S23. Apple pare că se mișcă puțin mai repede cu programul Self Service și adaugă acum piese nu doar pentru cele mai recente modele de iPhone, din generația 14, dar și pentru cele mai noi modele MacBook cu procesoare M2, lansate în ultimul an. Astfel, cei care nu doresc să apeleze la un service, își pot comanda piesele pentru a-și repara dispozitivele acasă.

iPhone 14 poate fi acum reparat și acasă, cu piese originale

Compania oferă acces la majoritatea componentelor necesare într-o reparație, de la ecrane și baterii la diverse alte piese, inclusiv sisteme TrueDepth pentru autentificarea prin Face ID, senzori de amprentă Touch ID sau alte componente imposibil de reparat la service-uri neautorizate. Acest lucru este posibil prin intermediul aplicației System Configuration, care atașează noile componente de dispozitivul utilizatorului, care nu poate fi accesat în afara programului de reparații.

Alături de componentele necesare, utilizatorii pot cere și un set complet de unelte necesare pentru realizarea operațiunilor. Acestea sunt livrate într-o cutie mare și grea de câteva zeci de kg, și oferă clienților acces la același echipament pe care îl folosesc și service-urile autorizate Apple. De asemenea, instrucțiunile pentru realizarea operațiunilor sunt aceleași, deci dacă ai abilitățile necesare, vei putea repara un telefon sau laptop la aceleași standarde precum un service, de la tine de acasă, fără să plătești în plus pentru mâna de lucru.

Desigur, Apple nu oferă aceste componente și ustensile pentru că dorește să scadă profiturile din reparații în service-urile sale sau cele ale partenerilor. Compania dorește să preîntâmpine legile dreptului la reparații, care este deja în vigoare în anumite țări și regiuni și care va intra în curând în vigoare în altele. De altfel, Uniunea Europeană tocmai a votat obligativitatea producătorilor de smartphone-uri de a permite schimbarea bateriei într-un mod cât mai simplu.

Programul Self Repair este momentan disponibil în SUA și câteva țări din Europa de Vest. Cel mai probabil, în timp, acest program se va extinde, mai ales dacă legislația UE va obliga compania să ofere astfel de servicii în toate țările membre.

sursa: Apple

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult