Adaptorul de alimentare ar putea dispărea din pachetul cu accesorii și la telefoanele Sasmsung

08.07.2020
Adaptorul de alimentare ar putea dispărea din pachetul cu accesorii și la telefoanele Sasmsung

După Apple, Samsung pare să fie următorul mare producător smartphone care renunță să mai livreze adaptor AC în pachetul standard cu accesorii al telefoanelor mobile.

Dacă până acum puteam fi siguri că orice smartphone achiziționat vine cu adaptor AC în pachetul cu accesorii, popularizarea tehnologiei de încărcare wireless și implementările tot mai agresive ale tehnologiilor de încărcare rapidă vor scoate în cele din urmă adaptorul AC „standard” din pachetul cu accesorii.

Fără adaptor AC inclus – o idee bună?

Argumentele pentru schimbarea de direcție ar fi destule: dispozitivele smartphone sunt prezente în viața noastră cotidiană încât aproape toată lumea deține măcar un adaptor AC rămas de la un telefon mai vechi, adaptoarele pentru încărcare wireless sunt relativ ieftine și odată achiziționate le poți folosi cu generații succesive de telefoane mobile. Însă, poate cel mai important argument împotriva adaptoarelor AC ca accesorii standard este nevoia producătorilor smartphone de a monetiza și de pe urma acestora, atrăgând utilizatorii în piața de accesorii opționale.

Pe de o parte, telefoanele livrate fără adaptor AC inclus ar putea fi cu câțiva dolari mai ieftine decât în prezent, cumpărătorii putând opta la fel de ușor să adauge la momentul plasării comenzii cel mai ieftin adaptor AC recomandat de producător, plătind aproximativ la fel ca și în prezent. Însă un număr și mai mare de utilizatori ar putea fi tentați de achiziționarea unuia dintre adaptoarele AC propuse ca accesorii opționale, mai costisitoare dar necesare pentru a beneficia pe deplin de cele mai rapide implementări ale tehnologiilor de încărcare rapidă.

În calitate de mare producător smartphone, Samsung livrează sute de milioane de încărcătoare pentru smartphone în fiecare an. Pornind de la idea că nu toți utilizatorii au nevoie de acesta, scoaterea adaptorului AC din pachetul de accesorii pentru măcar o parte dintre telefoanele comercializate ar aduce economii financiare importante, dar și de materii prime.

În cele din urmă, noțiunea de încărcător „împerecheat” cu exact modelul de telefon achiziționat ar putea dispărea cu totul, toată lumea folosind încărcătoare standardizate pe care le dețin deja, comandând modele mai performante doar dacă doresc să beneficieze de cele mai noi versiuni ale tehnologiilor de încărcare rapidă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult