Află pe ce loc se află România în topul ţărilor cu cele mai mari viteze la net mobil 4G

02.01.2016
Află pe ce loc se află România în topul ţărilor cu cele mai mari viteze la net mobil 4G

România se clasează pe locul trei în lume după viteza serviciilor de internet mobil prin tehnologia 4G, depăşind ţări ca SUA, Japonia, Germania, China şi Coreea de Sud, conform unui raport re­ali­zat de compania britanică Open­Signal, preluat de Asociaţia glo­ba­lă a ope­ratorilor de telefonie mobilă (GSMA).

Noua Zee­lan­dă şi Singapore ocu­pă pri­­mele do­uă pozi­ţii la ni­vel mon­dial, cu viteze de descăr­care a da­telor de 36 Mbps, respectiv 33, ur­ma­te de Ro­mâ­nia cu o vite­ză de 30 Mbps.

România în­tre­ce şi ţări ca SUA, un­de viteza medie a serviciilor de inter­net mobil prin teh­nologia 4G este de 10 Mbps, Japo­nia cu o viteză de 14 Mbps şi Coreea de Sud cu 29 Mbps.

Citeşte şi FOTO. Gadgeturile anului 2015

Citeşte şi TOPUL celor mai populare filme ale anului 2015 – VIDEO

Citeşte şi Adevărul din spatele jocului Solitaire. De ce a fost instalat pe toate calculatoarele

În Europa, Ro­mâ­nia se clasează pe primul loc după viteza de descăr­ca­re a serviciilor 4G, în faţa Danemarcei cu viteza de 25 Mbps şi a Ungariei cu 24 Mbps. România are viteze mai mari chiar şi faţă de Austria (22 Mbps) sau Marea Britanie şi Germania, ambele cu viteze de 13 Mbps.

Datele din raport pentru România au luat în calcul testele realizate de uti­liza­­torii operatorilor Orange şi Vo­dafone.

„Boom-ul“ vitezelor 4G mari în multe ţări este un rezultat al îmbu­nă­tăţirii reţelelor de către operatorii de tele­com.

Cei mai mulţi din­tre opera­tori dez­­voltă tehno­logia LTE, care permite co­­nec­tarea de cinci ori mai rapidă la frec­venţele actua­lizate, re­zul­tatul fi­ind o ca­pa­citate mult mai largă a re­ţelelor, care per­mite „lega­rea“ unui număr mare de uti­lizatori.

Clasamentul este realizat pe ba­za testelor de vite­ză re­a­li­zate de câ­te­va su­te de mii de uti­li­zatori ai aplicaţiei pentru smart­phone-uri OpenSignal în al treilea trimestru din acest an.

SURSĂ: ZF.RO

Citeşte şi VIDEO. eDrink – dispozitivul care transformă o cafea fierbinte în energie pentru încărcarea telefonului

Citeşte şi Cum distrug luminiţele de Crăciun semnalul de la Wi-Fi

Citeşte şi O companie vrea să-şi pună angajaţii să poarte brăţări care să le monitorizeze viaţa zi şi noapte

Citeşte şi DOUĂ profiluri pe Facebook pentru fiecare utilizator. Află care este diferenţa între ele

Urmărește Go4IT.ro pe Google News