Alcatel Go Flip 3, un telefon cu clapetă, are ceea ce noile modele Huawei nu au: Google Services

20.09.2019
Alcatel Go Flip 3, un telefon cu clapetă, are ceea ce noile modele Huawei nu au: Google Services

TCL Communication, compania chineză care este acum în controlul brandurilor de telefoane Alcatel şi BlackBerry, a anunţat noi… telefoane cu clapetă. Noile modele se numesc Alcatel Go Flip 3 şi SmartFlip şi în mod normal nu am scrie despre acestea, întrucât cel mai probabil nici nu vor ajunge în magazinele din România, sau nu într-o manieră extinsă. Totuşi, în urma evenimentelor recente, aceste dispozitive sunt ceva mai interesante, întrucât au acces la serviciile şi aplicaţile Google, ceva ce noile telefoane Huawei de top nu au.

Dispozitivele Alcatel Go Flip 3 şi SmartFlip sunt echipate cu sistemul de operare KaiOS 2.5, care a prins tracţiune în ultima perioadă, în special în India. Nokia a lansat de curând telefoane similare, însă TCL este primul producător de feature phone-uri care se poate lăuda cu accesul la Google Services. Vorbim despre aplicaţii pre-instalate precum Google Maps, Google Search, YouTube şi nu în ultimul rând, Google Assistant.

Telefoanele beneficiază de ecrane de 2,8” la interior şi 1,44”  la exterior, butoane alfanumerice, 4 GB stocare internă şi un slot pentru card microSD de 32 GB. Procesorul este un model quad-core Snapdragon 210 şi foloseşte 512 MB RAM. Există şi o cameră de 2 megapxieli, cât şi un acumulator de 1.350 mAh care ar trebui să asigure 12 zile de stand-by. Nu în ultimul rând, telefoane folosesc modem-uri 4G pentru conectivitate la internet şi sunt compatibile cu standardul HD Voice.

Pentru cine este însă un astfel de telefon în 2019? Pentru un utilizator care doreşte să se deconecteze de la avalanşa de notificări şi reţele de socializare, pentru cei care au nevoie de un smartphone secundar pentru vorbit, dar care îşi doresc să nu renunţe de tot la funcţiile mai avansate, cât şi pentru pieţele emergente, unde preţurile dictează succesul, iar accesul la internet de viteză mare este limitat.

Încă nu avem un preţ pentru aceste modele, însă cu siguranţă va fi foarte mic, mai mic decât cel al unui dispozitiv de bază echipat cu Android.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult