Apple vinde acum telefoane iPhone 13 recondiționate și către consumatorii europeni

26.01.2023
Apple vinde acum telefoane iPhone 13 recondiționate și către consumatorii europeni

Vânzarea de telefoane iPhone recondiționate reprezintă o parte importantă a businessului Apple din SUA, includerea consumatorilor europeni deschizând acestora noi opțiuni pentru achiziționarea de telefoane „ca noi”, verificate și garantate chiar de producător.

Apple anunță o nouă opțiune ”Certified Refurbished”, disponibilă consumatorilor europeni la achiziționarea de telefoane iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro recondiționate. Pentru început, programul este accesibil doritorilor din Marea Britanie, Germania, Italia și Spania.

Comparat achiziționării de telefoane iPhone de pe piața second-hand, exemplarele livrate de Apple sub programul Certified Refurbished vin garantat cu carcasa exterioară complet înlocuită sau fără urme vizibile de uzură, acumulator înlocuit, garanție de producător pentru toate componentele interne și cea mai recentă versiune de firmware pre-aplicată, fără protecții de securitate încă active pentru utilizatorul anterior. Apple oferă asigurări că toate dispozitivele puse în vânzare sunt pre-testate și sunt complet funcționale. Totuși, spre deosebire de achiziționarea unui exemplar iPhone 13 complet nou, cel cu eticheta Certified Refurbished vine doar cu garanție 1 an.

Cât despre economiile făcute, în funcție de modelul selectat și țara de unde comanzi, alegerea unui iPhone recondiționat de Apple poate tăia între 120 și 280 euro din prețul „de nou”. Deși, nu la fel de avantajoasă ca unele dintre ofertele disponibile pe piața SH, această variantă vine practic fără riscuri pentru cumpărător.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult