ASUS a anunţat care modele Zenfone vor primi Android 6.0

17.11.2015
ASUS a anunţat care modele Zenfone vor primi Android 6.0

ASUS începe să devină o prezenţă importantă pe piaţa de smartphone-uri. În 2015, seria de telefoane Zenfone a devenit un termen uzual pentru mulţi utilizatori, iar compania taiwaneză a încercat să aducă câte un model pentru fiecare buzunar şi pentru toate preferinţele. Acum că are o gamă de produse bine stabilită, compania a anunţat că va oferi suport software pentru majoritatea modelelor disponibile, anunţând primul val de dispozitive care vor face trecerea la Android 6.0.

Este vorba despre cinci categorii de dispozitive lansate anul acesta, care la rândul lor au alte derivate. Primul pe listă este cel mai nou model Padfone, varianta „S”, model PF500KL. Acesta este urmat de ambele versiuni de Zenfone 2 clasic, ZE550ML şi ZE551ML, cu 2, respectiv 4 GB memorie RAM. Varianta Zenfone 2 Deluxe / Special Edition, cu spaţiu de stocare de 128 şi 256 GB primeşte de asemenea Android 6.0. Următorul pe listă este Zenfone 2 Laser care vine în cinci variaţii (ZE500KG, ZE500KL, ZE550KL, ZE600KL şi ZE601KL), în diverse mărimi şi cu componente mai mult sau mai puţin performante. Nu în ultimul rând, cel mai recent model al familiei Zenfone, versiunea „Selfie” va face tranziţia la cel mai recent sistem de operare Google.

Compania taiwaneză nu a confirmat actualizarea şi pentru modelele mai vechi de Zenfone, lansate în 2014. Având în vedere că smartphone-urile beneficiază în general de doi ani de suport software, probabil că o asemenea actualizare va veni şi pe variantele de anul trecut, însă prioritate au smartphone-urile lansare recent. Din păcate nu avem şi o fereastră de lansare pentru noul pachet software.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult