Când se lansează Galaxy Gear, ceasul inteligent de la Samsung

Când se lansează Galaxy Gear, ceasul inteligent de la Samsung

Samsung pregăteşte un nou accesoriu destinat posesorilor de smartphone. Cu forma unui ceas de mână, Samsung Galaxy Gear va putea fi utilizat pentru apeluri telefonice, citirea mesajelor email şi navigare pe internet.

Samsung Galaxy Gear - design concept

Potrivit zvonurilor, gadgetul bazat pe sistemul de operare Android este aproape gata şi va fi prezentat oficial în data de 4 septembrie, urmând să ajungă pe rafturile magazinelor până la finalul acestui an, înaintea competitorului pregătit de Apple. Dar acestea nu sunt singurele companii interesate de noua nişă a dispozitivelor inteligente “de purtat”, care potrivit estimărilor ar putea genera venituri de 60 miliarde dolari doar în decursul acestui an. Sony Corporation are propriile planuri pentru lansarea unui dispozitiv smartwatch, la fel şi alţi producători din industria smartphone.

Însă lansarea cât mai rapidă a unui produs funcţional este esenţială pentru asigurarea unui profit consistent mai târziu, rezultat în urma atragerii clienţilor în ecosistemul propriu şi motivarea acestora pentru achiziţionarea altor produse din categoria smartphone, tablete sau televizoare SmartTV.

Samsung Galaxy Gear - design concept

Deşi unele schiţe ilustrează contrariul, versiunea Galaxy Gear pregătită pentru lansarea de luna viitoare ar putea să nu conţină un ecran flexibil. În schimb, Samsung s-ar putea folosi de ziua lansării terminalului Galaxy Note 3 pentru a dezvălui un dispozitiv hibrid smartphone-tabletă. Din păcate în lipsa mai multor informaţii din surse credibile, cele prezentate rămân simple speculaţii ce trebuie tratate cu o doză mare de scepticism.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult