Care este cel mai scump gadget Huawei scos la vânzare pe eMag

26.07.2020
Care este cel mai scump gadget Huawei scos la vânzare pe eMag

Ce poți cumpăra de la Huawei cu un buget de peste 10000 de lei, de pe eMag? Deloc surprinzător, acesta este un gadget cu adevărat exotic, cu care nu poți trece neobservat.

Creat mai mult pentru a da revanșa rivalului Samsung, Mate XS este cu siguranță cel mai extravagant smartphone din oferta Huawei. În ciuda statutului său de produs exclusivist, cel mai luxos telefon pliabil din oferta Huawei s-a vândut surprinzător de bine, în parte și datorită stocurilor relativ mari trimise către mai toate piețele de desfacere importante. Însă succesul nu a venit și cu un profit pe măsură, Huawei admițând că fiecare exemplar este vândut în pierdere. Cu toate acestea, conducerea companiei este dispusă să suporte acum orice costuri în speranța că vor fi recuperate mai târziu, după ce Huawei își va fi asigurat un loc ferm în rândul jucătorilor de top din piața de telefoane pliabile.

Cât costă și ce oferă cel mai scump gadget Huawei de pe eMag

În timp ce costul real a fabricării fiecărui exemplar Huawei Mate XS rămâne un secret bine păzit, prețul  cerut de 10999.99 Lei în oferta eMag este, surprinzător, unul bun, dacă ne raportăm la prețul de lansare fixat inițial la 2500 de euro. Doritorii pot obține acest model și în rate, plătind sume începând cu 916 în 12 rate lunare.

Huawei Mate Xs păstrează liniile de design ale originalului Mate X (lansat doar pentru piața din China), îmbunătățind ecranul și balamaua, cât și camerele foto. La nivelul configurației hardware, Mate Xs beneficiază de chipsetul Kirin 990 5G, pe care l-am întâlnit și pe Mate 30 Pro, dar și pe P40 Pro.

Atunci când este deschis complet, ecranul măsoară 8” în diagonală, în timp ce atunci când este închis, oferă pe fiecare parte câte un ecran de dimensiuni mai „normale”: 6,6” pe față și 6,3” pe spate.

Telefonul nu este echipat cu o cameră frontală, însă pe partea din spate găsim un modul cu patru senzori și lentile: cameră principală de 40 MP f/1.8, cameră ultra-wide de 16 MP f/2.2, zoom 3x optic f/2.4 și cameră pentru profunzime. Desigur, această cameră este realizată în parteneriat cu LEICA, iar aceasta poate fi folosită și pe post de cameră pentru autoportrete, fiind de ajuns să întorci telefonul pentru un selfie.

La baza acestui telefon stă desigur software-ul EMUI 10.1, cea mai recentă versiune a sistemului de operare Huawei bazat pe Android 10.

Care sunt dezavantajele noului gadget Huawei de lux

Deși se bucură de mulți fani în România, Huawei începe să piardă teren și aici din pricina sancțiunilor  comerciale dictate tocmai de peste ocean, de către administrația Trump. Acestea lovesc, din păcate, și în dotările lui Huawei Mate XS, telefonul pliabil venind cu o versiune de Android 10 lăsată fără pachetul obișnuit de servicii Google. Spre exemplu, în locul magazinului oficial Google Play viitorii utilizatori ar trebui să se descurce cu alternativa Huawei AppGallery și o selecție mult mai săracă de aplicații.

Un alt aspect de care trebuie ținut seama este fragilitatea telefoanelor cu ecran pliabil. Valabil și pentru rivalul Galaxy Fold, ecranul pliabil nu vine protejat sub un scut gros din sticlă minerală, ci doar o folie relativ subțire din policarbonat. În cazul lui Huawei Mate XS, designul cu ecran fixat pe exteriorul carcasei nu lasă prea multe opțiuni pentru protejarea „investiției”, chiar și în modul pliat acesta rămânând complet expus. Și cum folosirea unei huse de protecție este problematică cu telefonul învăluit

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult