CEO-ul Qualcomm: seria Galaxy S23 de la Samsung nu va mai folosi procesoare Exynos

28.07.2022
CEO-ul Qualcomm: seria Galaxy S23 de la Samsung nu va mai folosi procesoare Exynos

Telefoanele Galaxy S23 de la Samsung vor fi echipate toate cu procesoare din gama Snapdragon. Qualcomm, unul dintre cei mai mari producători americani de cipuri, a confirmat acest lucru în cadrul conferinței cu investitorii pentru sfârșitul trimestrului al doilea, și a anunțat că a semnat un nou parteneriat cu Samsung, care va fi valabil până în 2030. În baza acestui acord, cele două companii vor colabora pentru dezvoltarea de smartphone-uri, PC-uri, tablete și alte dispozitive și vor acoperi standardele de conectivitate 3G, 4G, 5G și chiar tehnologia 6G care va fi lansată în viitor.

Samsung va alege procesoare Qualcomm pentru flagship-urile sale

Cristiano Amon, CEO-ul Qualcomm, a confirmat aceste noi direcții în urma sesiunii de întrebări și răspunsuri de la finalul raportului financiar de final de trimestru. Acesta a spus că telefoanele Galaxy vor folosi exclusiv procesoare Qualcomm și a dezvăluit și o statistică interesantă despre ponderea modelelor cu procesoare Exynos din prezent:

„Ce pot să spun în acest punct este că eram la 75% pe Galaxy S22 înainte de noua înțelegere. Va trebui să vă gândiți despre faptul că vom avea o pondere mai mai mare pe Galaxy S23 și pe lângă.[…] Pe lângă telefoane Galaxy, vom fi incluși în laptop-uri Galaxy Book, PC-uri cu Windows, tablete Galaxy și viitoarele modele pentru realitate extinsă sau alte dispozitive. […] Aceasta este o înțelegere semnificativă și suntem foarte entuziasmați pentru colaborarea mult mai strânsă între companii.”, a declarat Amon.

Faptul că numai 25% dintre telefoanele Galaxy S22 foloseau chipset-urile Exynos sugerează că Samsung le folosea exclusiv în Europa pe noua serie, modelele din SUA, China și Coreea de Sud fiind toate echipate cu Snapdragon 8 Gen 1. Cel mai probabil, noile modele din 2023 vor folosi următorul chipset de top al companiei americane, Snapdragon 8 Gen 2, care urmează să fie anunțat spre sfârșitul lunii noiembrie.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult