Compania care a lansat smartphone-ul de 10.000 de dolari mai încearcă o dată cu un model blockchain de 1.000 de dolari

05.04.2018

Compania Sirin Labs a făcut valuri în vara lui 2016 după ce a anunţat un smartphone cu un nivel ridicat de securitate, numit Solarin, care costa 10.000 de dolari. Deoarece nu prea există o piaţă pentru telefoane de lux, putem presupune că modelul nu s-a vândut bine.

Acum, compania lucrează la un smartphone blockchain, care va fi construit de gigantul Foxconn. Acesta va avea un preţ mai decent, de 1.000 de dolari.

 

Telefonul, numit Finney, îi ţinteşte pe cei care deţin monede virtuale. Pe lângă faptul că permite tranzacţionarea şi stocarea de criptomonede, modelul oferă şi posibilitatea de a partaja conexiunea la internetul mobil cu cei din jur pentru a câştiga token-uri.

 

Terminalul rulează Sirin OS, o versiune de Android despre care compania susţine că este foarte sigură.

 

 

Finney va fi livrat către clienţi în luna octombrie a acestui an. Sirin Labs susţine că a primit deja 25.000 de precomenzi pentru terminal.

 

Smartphone-ul va veni cu caracteristici tehnice decente: display cu diagonala de 5,5 inci, 6 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 64 GB şi cameră principală cu senzor de 12 MP (plus una frontală de 13 MP).

 

Recent, o altă companie a anunţat un smartphone pentru cei care deţin monede virtuale. SikurPhone include un portofel securizat pentru criptomonede şi nu oferă acces la magazinul Google Play. Mai mult, nu permite instalarea altor aplicaţii în afară de cele verificate de producător.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult