Cum ar putea arăta iPhone 15 Pro, primul model Apple fără butoane fizice. FOTO

21.03.2023
Cum ar putea arăta iPhone 15 Pro, primul model Apple fără butoane fizice. FOTO

Având în vedere volumul mare de informații neoficiale despre faptul că iPhone 15 Pro nu va mai folosi butoane fizice, cel mai probabil, Apple va confirma acest lucru odată cu anunțul noii generații din luna septembrie. Se pare însă că avem și primele imagini, realizate în 3D pe baza unor planuri scăpate pe internet, în care putem vedea cum ar putea arăta un iPhone fără butoane fizice, doar cu butoane „solide” cu senzori de presiune și feedback haptic. Pentru prima dată însă, iPhone ar putea fi lansat fără un slider pentru modul silențios.

iPhone 15 Pro ar putea renunța la slider-ul pentru modul silențios

Încă de la prima generație, iPhone-urile au fost echipate cu un slider deasupra butoanelor de volum. Acesta este folosit pentru a activa modul silențios cu o singură atingere, funcție pe care doar OnePlus pare să o „copieze” în zona de smartphone-uri cu Android. Următoarele modele Apple, iPhone 15 Pro și Pro Max, ar putea renunța însă la acest slider, în favoarea unui buton solid.

iphone 15 pro mute button

Butoanele solide sunt doar butoane tactile cu senzori de presiune, care nu se mișcă fizic atunci când sunt apăsate. Astfel, nu mai pot apărea probleme mecanice, însă, totodată, aceste butoane nu vor mai oferi același răspuns tactil pe care mulți utilzatori de telefoane încă îl apreciază. Aceasta nu este prima tentativă a unei companii de a renunța la butoanele fizice. HTC a implementat ceva similar pe modelul U12+ în urmă cu cinci ani, iar acela s-a dovedit a fi ultimul său flagship. Desigur, HTC avea alte probleme mai grave de dinainte de acel model, însă și lipsa butoanelor a fost un motiv pentru care unii fani au decis să nu cumpere noul model.

În cazul iPhone, probabil că nu este cazul. Apple are un stil de a prezenta fiecare schimbare într-o manieră în care să pară că avem de a face cu o tehnologie nouă și revoluționară, chiar dacă acea tehnologie există pe piață de multă vreme. O altă schimbare evidentă din aceste imagini este unificarea butoanelor de volum într-unul singur. Cel mai probabil, tot din cauza trecerii la butoane solide, a fost realizată și această schimbare.

Imaginile dezvăluie însă și marginile ușor rotunjite ale modelelor iPhone 15 Pro, care vor fi, cel mai probabil, realizate din titan, în locul oțelului folosit încă de la generația iPhone X.

Sursa acestor imagini este un utilizatorul chenwen1987 de pe Douyin, versiunea chinezească de TikTok. ShrimpApplePro, un „leaker” cunoscut pentru informații corecte în trecut, a repostat informațiile lui chenwen1987, sugerând că sunt reale. Totuși, un alt leaker numit URedditor spune că aceste imagini ar putea fi false, întrucât lipsesc anumite detalii în juru port-ului de încărcare. Momentan este o confruntare între leakeri, ambii oferind informații din surse neoficiale. Totuși, imaginile se aliniază cu zvonurile din trecut de la alte surse de încredere, precum analistul Ming-Chi Kuo și jurnalistul Mark Gurman de la Bloomberg.

via iClarified

Citește și

iPhone 15 Pro va adopta butoane de volum și power „solide”, care nu se apasă

iPhone 15, pregătit cu un chipset care pune mai mult accent pe autonomia bateriei

iPhone 15 Pro ar putea veni cu un design mai curbat și o ramă din titan

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult