Cum arată Mate 30 Pro într-o fotografie neoficială, telefonul de top pe care s-ar putea să nu îl poţi cumpăra în România

04.07.2019
Cum arată Mate 30 Pro într-o fotografie neoficială, telefonul de top pe care s-ar putea să nu îl poţi cumpăra în România

La numai câteva zile după ce am văzut o fotografie care prezenta ceea ce pare a fi sticla de pe spatele noului Huawei Mate 30 Pro, primim şi prima fotografie care ar putea să ne arate cum arată spatele telefonului odată ce este finisat şi montat pe telefon. Imaginea de mai jos a fost publicată pe Weibo şi pare a fi mai degrabă un concept decât o confirmare a design-ului noului flagship Huawei, însă modul în care integrează elementele ar putea sugera că este bazat pe informaţii concrete.

Spre diferenţă de Mate 20 Pro de anul trecut, design-ul propus de această imagine pentru Mate 30 Pro integrează camera într-un cerc. Aceasta este echipată nu cu trei, ci cu patru senzori, cât şi cu un blitz, acestea fiind dispuse în formă X. Este greu de intuit pentru ce ar putea fi folosită cea de-a patra cameră, întrucât Huawei a integrat pe telefoanele sale recente atât camere pentru adâncime, camere TOF, dar şi camere macro dedicate ca soluţie în plus pe lângă deja „clasicele” zoom şi ultra-wide. Cel mai probabil însă, Mate 30 Pro va păstra majoritatea elementelor foto/video de la P30 Pro, actualizând însă hardware-ul intern.

Imaginea mai sugerează şi faptul că Mate 30 Pro ar putea fi un smartphone cu margini mai puţin curbate decât generaţia precedentă, panoul din sticlă fiind mai degrabă similar cu cel de pe smartphone-urile din seria Galaxy Note de la Samsung. De asemenea, poate fi observată lipsa unui jack pentru căşti, în partea de jos fiind integrat un simplu port USB Type-C.

Este greu de aflat acum cât de veridică este această imagine şi pe ce este bazat design-ul telefonului prezentat, aşa că vom considera că este vorba despre un simplu zvon neconfirmat. Având în vedere că telefonul ar putea fi lansat în luna octombrie, design-ul său ar trebui să fie aproape gata, întrucât dispozitivele mobile intră în producţie de obicei cu trei luni înainte de lansarea oficială. Ce nu ştim însă cu certitudine este dacă vom putea sau nu cumpăra acest model din afara Chinei.

Huawei încă nu a scăpat de sancţiunile SUA, şi chiar şi cu excepţii de la sancţiuni, compania s-ar putea trezi în imposibilitatea de a echipa următoarele sale smartphone-uri cu sistemul de operare Android, ceea ce ar face dispozitivele sale foarte greu de vândut în Europa, fără serviciile Google integrate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult