Detalii (aproape) complete despre Pixel 2 şi alte produse Google care vor fi prezentate luna viitoare

Lansările de la Apple şi Samsung au fost lipsite de surprize, scurgerile de informaţii de dinaintea lor dezvăluind fiecare detaliu despre noile lor dispozitive. În aceeaşi situaţie se află acum şi Google, întrucât imagini şi detalii despre noile dispozitive Google Pixel 2, Pixel 2 XL, Home Mini şi Pixelbook au ajuns deja pe internet.

Cele mai interesante sunt detaliile despre noile dispozitive mobile Pixel 2. Modelul standard, cu ecran mic, va fi din nou dezvoltat de HTC şi va beneficia de un design mai rotunjit, care nu va fi cu mult diferit faţă de Pixel 1 de anul trecut. Acesta va fi livrat în două configuraţii, cu 64 sau 128 GB spaţiu de stocare, în timp ce culorile carcasei vor fi trei la număr: alb, negru şi „Kinda Blue” (aproximativ albastru). Preţul va porni de la 649 dolari pentru modelul de bază şi 749 dolari pentru cel cu 128 GB stocare. Configuraţia va fi probabil cea vehiculată anterior, cu Snapdragon 835 şi 4 GB memorie RAM.

Pentru varianta Pixel 2 XL, se pare că Google a apelat la LG. Noul dispozitiv va fi echipat cu acelaşi hardware de pe modelul mai mic, însă va beneficia de un design uşor diferit, cu display edge-to-edge cu raport de aspect 18:9, panou AMOLED şi variante de culoare negru şi o combinaţie de alb şi negru, cu spate alb şi panou de sticlă negru. Preţul de pornire pentru acesta este de 849 dolari, însă nu este clar dacă va fi disponibil în mai multe configuraţii de stocare.

O mică surpriză este Google Home Mini, o versiune mai mică a boxei lansate anul trecut pentru controlul casei inteligente. Acesta va concura cu Echo Dot şi va intra pe piaţă la acelaşi preţ cu cel al produsului Amazon: 49 de dolari. Home Mini ar trebui să ofere aceeaşi funcţionalitate precum modelul mai mare, cu capabilităţi audio limitate (difuzor mai mic, microfon mai puţin performant, etc.).

Ultimul, însă nu cel din urmă, este noul laptop Pixelbook. Acesta va beneficia de hardware premium şi va fi echipat cu sistemul de operare Chrome OS. Noul computer este un răspuns la Surface Laptop de la Microsoft, însă vine cu o serie de avantaje faţă de acesta. În primul rând, vorbim despre un produs convertibil, al cărui display poate fi rabatat la 360 de grade pentru a fi transformat într-o tabletă.

De asemenea, acesta beneficiază de compatibilitate cu un stylus numit PixelBook Pen, care va costa 99 de dolari şi va fi vândut separat (acesta aminteşte foarte mult de Apple Pencil). Preţul lui PixelBook va porni de la 1.199 dolari pentru varianta cu 128 GB spaţiu de stocare şi va atinge 1.749 dolari în varianta cu 512 GB.

Evenimentul de prezentare pentru aceste produse este programat pentru data de 4 octombrie. Sursa acestor leak-uri este site-ul DroidLife, care a mai dezvăluit în trecut detalii care au fost ulterior confirmate despre alte produse nelansate bazate pe sistemul de operare Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult