Detaliile despre iPhone 12, confirmate din nou: notch, cameră foto mai bună şi o culoare nouă. iPhone 9 intră în producţie

22.01.2020
Detaliile despre iPhone 12, confirmate din nou: notch, cameră foto mai bună şi o culoare nouă. iPhone 9 intră în producţie

Suntem în perioada anului în care Apple începe să stabilească detaliile finale despre următoarea serie de iPhone-uri, iar analiştii de afaceri primesc tot felul de informaţii din partea furnizorilor companiei, care ar putea dezvălui o parte din planurile pentru lansarea din toamnă. Ştim deja din surse de încredere că Apple pregăteşte patru noi modele de iPhone-uri din seria iPhone 12, cât şi un nou model de buget, însă acum avem un nou set de informaţii care spune câteva lucruri noi despre aceste telefoane.

Macotakara, o altă sursă de leak-uri credibile despre Apple din Japonia, a publicat un nou raport în care vorbeşte despre seria iPhone 12. Aceste informaţii sunt destul de similare cu cele publicate de Ming-Chi Kuo, analistul taiwanez care a vorbit prima dată despre noile smartphone-uri ale companiei. Se pare însă că există câteva contradicţii în informaţiile celor două surse. În timp ce Kuo susţine că Apple ar putea trece la un nou design, fie fără „notch”, fie cu un notch mai mic, Macotakara spune că design-ul din prezent va fi păstrat.

Astfel, vom avea parte de modelele iPhone 12 şi 12 Plus cu ecrane OLED de 5,4 şi 6,1” , modelele iPhone 12 Pro şi Pro Max cu ecrane de 6,1 şi 6,7”. Acestea vor păstra liniile de design de pe iPhone X, XS şi 11, cu decupaj în ecran, însă modelul superior, de 6,7” ar putea fi mai înalt decât modelele „Max” şi ar putea să fie în consecinţă mai subţire decât 11 Pro Max (7,4mm faţă de 8,1mm). Nu este însă clar dacă marginile telefoanelor vor fi rotunjite, ca până acum, sau dacă va fi adoptat design-ul cu margini drepte.

O informaţie nouă vorbeşte însă despre o nouă variantă de culoare „specială”, care va înlocui culoarea Midnight Green de pe seria iPhone 11 Pro. Se pare că Apple va alege o nunanţă de albastru închis „Navy Blue”, care ar putea părea mov atunci când lumina bate dintr-un anumit unghi. În consecinţă, Midnight Green va dispărea din ofertă, rămânând exclusiv modelelor 11 Pro.

Este posibil ca modelul iPhone 12 Pro Max să aibă şi un avantaj faţă de celelalte modele din gamă: o cameră foto mult mai performantă, cu un senzor principal semnificativ mai mare. Având în vedere că zvonurile vorbesc despre integrarea unui senzor Sony de 64 megapixeli, aceste informaţii par să fie în ton cu cele pe care le aveam deja.

În cele din urmă, Bloomberg raportează că Apple începe producţia de iPhone 9 în trei fabrici din China: Foxconn, Pegatron şi Winstron. Acesta va fi noul iPhone „de buget”, care va ocupa acelaşi loc în ofertă precum iPhone SE-ul din urmă cu patru ani. Acesta va fi bazat pe design-ul iPhone 8, cu buton Home cu TouchID şi ecran de 4,7”, însă va folosi hardware-ul intern de pe iPhone 11: procesor Apple A13 Bionic şi cameră foto îmbunătăţită. Acesta model ar putea fi lansat la preţul de 400 de dolari americani, cu 50 de dolari mai puţin decât cere Apple pentru iPhone 8 în acest moment.

Având în vedere că a intrat deja în producţie, telefonul ar putea ajunge pe piaţă în martie, în aceeaşi perioadă în care este aşteptat şi un nou eveniment de prezentare Apple, unde sunt aşteptate şi noi laptop-uri MacBook şi tablete iPad Pro.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult