DxOMark: iPhone XS Max are cameră mai bună decât Galaxy Note9

03.10.2018
DxOMark: iPhone XS Max are cameră mai bună decât Galaxy Note9

iPhone XS Max a reuşit să ne impresioneze pe perioada testării, în special datorită camerei semnificativ îmbunătăţită faţă de modelul iPhone X de anul trecut. Se pare că nu suntem singurii care au remarcat aceste îmbunătăţiri, cei de la DxOMark, o autoritate recunoscută la nivel mondial pentru testele foto de pe smartphone-uri şi camere foto remarcând lucruri similare, punând telefonul foarte sus în topul său.

În testele celor de la DxOMark, iPhone XS Max a reuşit să atingă un scor total de 105 puncte, cu două puncte în plus faţă de Galaxy Note9 de la Samsung şi cu patru puncte sub liderul clasamentului, modelul Huawei P20 Pro.

Îmbunătăţirile sunt evidente în special în testul comparativ între iPhone X şi iPhone XS, fiind însă comparat şi cu modelel Galaxy Note9 şi Huawei P20 Pro pe parcursul testului. DxOMark a acordat un scor de 110 pentru componenta foto şi laudă expunerea corectă şi dinamica foarte bună în condiţii de iluminare optime, captarea de detalii foarte bună în toate situaţiile, culori naturale şi plăcute, focalizare aproape perfectă şi rapidă, cât şi o îmbunătăţire a modului portret, care separă foarte bine subiectul de fundal.

Şi la capitolul filmare avem de a face cu dinamică foarte bună, stabilizare bună, focalizare foarte performantă şi detalii foarte bună, în special pentru filmări de exterior.

La capitolul „minusuri” se regăsesc probleme de sub-expunere la fotografierea cu blitz, zgomot de imagine pronunţat în cadre slab iluminate şi în umbrele în anumite fotografii cu contrast mare şi detalii slabe pe camera cu zoom.  Filmarea în lumină slabă este de asemenea problematică, balansul de alb fiind calculat într-un mod ciudat, în special în iluminare de interior.

Concluzia este că iPhone XS Max, cel mai scump telefon de pe piaţă (şi în consecinţă modelul său mai ieftin şi mai mic, iPhone XS), ocupă locul al doilea în topul celor mai bune camere de pe smartphone-uri. Huawei P20 Pro în continuare oferă mai mult detaliu în imagini şi performanţă mai bună în lumină slabă, graţie unui senzor principal mai mare, cu rezoluţie superioară, în timp ce performanţa lui pe zoom este mai bună, datorită unei lentile cu zoom 3x.

Sub iPhone XS Max în clasament apar şi alte modele, precum HTC U12+, Huawei P20, Google Pixel 2, Xiaomi Mi 8 şi Samsung Galaxy S9+.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult