Galaxy P30 ar putea fi primul smartphone Samsung cu senzor de amprentă în display

25.09.2018
Galaxy P30 ar putea fi primul smartphone Samsung cu senzor de amprentă în display

Galaxy S10 este aşteptat cu multe tehnologii noi. Vorbim despre un display fără margini şi fără decupaje, un sistem triple camera extrem de performant şi chiar un senzor de amprentă în display, însă aceste tehnologii vor debuta pe alte modele Samsung care vor fi lansate înaintea acestuia. Dacă sistemul cu trei camere a apărut deja pe Galaxy A7 (2018), senzorul de amprentă ar putea fi prezent pe un model numit Galaxy P30 care va fi disponibil exclusiv în China, conform noilor zvonuri.

Samsung doreşte să aducă mai multă inovaţie în special pe modelele mid-range, aşa că primii săi paşi în această direcţie au fost introducerea unei camere triple şi unui senzor de amprentă în rama telefonului. Următorul pas va fi dezvoltarea unui model cu senzor de amprentă în display, însă această soluţie se zvoneşte a fi bazată pe o tehnologie inferioară celei care se pregăteşte pentru Galaxy S10.

Galaxy P30 ar putea fi primul smartphone Samsung cu amprentă în display, care ar putea fi disponibil exclusiv în China, unde companii precum VIVO şi OPPO deja oferă modele similare. Modelul P30 ar putea beneficia de un senzor de ampretă bazat pe tehnologie optică, nu ultrasonică, precum cel care se zvoneşte că va fi integrat în Galaxy S10.

O altă diferenţă importantă faţă de alte modele din portofoliul Samsung ar putea fi display-ul. Se pare că Samsung ar opta pentru un model LCD produs de Japan Display, nu pentru un OLED proprietar. Probabil că producătorul coreean doreşte să scadă din costurile de producţie ale acestui model, fiind un model care mai mult ca sigur va fi disponibil doar în China.

Desigur, toate aceste informaţii sunt doar zvonuri, însă vom afla destul de curând dacă au şi o bază reală, întrucât lansarea lui Galaxy P30 de la Samsung şi a unui model P30+ mai puternic, ar trebui să aibă loc înainte de finalul lui 2018.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult