Google a scos din producție modelele Pixel 5 și 4a

23.08.2021
Google a scos din producție modelele Pixel 5 și 4a

Strategia Google pe piața de telefoane a fost cel puțin haotică în ultimii câțiva ani, însă totul pare să ajungă la o oarecare stabilitate odată cu lansarea seriei Pixel 6, care va aduce dispozitivele companiei pentru prima dată în zona „flagship”. Odată cu lansarea noului Pixel 5a, un upgrade minor față de 4a-ul din 2020, compania a anunțat și faptul că generațiile precedente, Pixel 5 și 4a, au fost scoase din producție.

Google se pregătește de lansarea Pixel 6 prin eliminarea modelelor 5 și 4a

Anunțul vine în contextul în care Google tocmai a lansat un telefon nou pe piață și se pregătește de lansarea noii sale serii de dispozitive high-end, cu procesor proprietar Google Tensor. Compania spune că deja nu mai produce Pixel 5 și nici modelul Pixel 4a, ambele fiind practic înlocuite în ofertă de Pixel 5a. De altfel, toate cele trei dispozitive aveau la bază același hardware, bazat pe platforma Qualcomm Snapdragon 765G.

„Cu  proiecțiile din prezent, ne așteptăm ca magazinele Google Store din SUA să vândă stocurile de Pixel 4a (5G) și Pixel 5 în săptămânile de după lansarea Pixel 5a (5G). Aceste produse vor rămâne disponibile în ofertele unor parteneri în limita stocurilor disponibile”, au declarat reprezentanții Google pentru The Verge.

De altfel, aceasta nu este prima dată când auzim despre oprirea producției acestor telefoane. Google Fi, rețeaua mobilă de la Google din SUA, deja nu mai vindea Pixel 5 și Pixel 4a la abonament, în timp ce anumite magazine listau modelul Pixel 4a drept „scos din producție” de câteva săptămâni deja. O situație similară s-a întâmplat și în 2020, când modelele Pixel 4 și Pixel 4 XL au fost scoase din producție la mai puțin de un an de la lansare.

Spre diferență de Apple, Samsung sau alți producători, care țin în ofertă modelele mai vechi la un preț redus, Google pare să oprească producția modelelor din anul precedent imediat ce începe producția variantelor noi. Se pare însă că va exista un telefon mai vechi care ar putea rămâne în producție și în ofertele magazinelor: Pixel 4a în variantă 4G. Dacă sunteți în căutarea unui model Pixel din generația precedentă, acum ar fi un moment bun să îl cumpărați, înainte să dispară complet din magazine.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult