Google pregăteşte două noi telefoane pentru gama mid-range, unul având şi conectivitate 5G

17.01.2020
Google pregăteşte două noi telefoane pentru gama mid-range, unul având şi conectivitate 5G

Lansate la jumătatea anului trecut, seriile Pixel 3a şi Pixel 3a XL vor fi continuate şi anul acesta, Google pregătind deja înlocuitori cu hardware îmbunătăţit.

Aşteptate să păstreze formula de nume folosită până acum, noile Pixel 4a şi Pixel 4a XL s-ar afla deja într-un stadiu avansat de dezvoltare, folosind configuraţii bazate pe Snapdragon 730 şi Snapdragon 765.

Identificat folosind numele de cod sunfish, Pixel 4a pare că va avea doar versiune 4G. În schimb, denumirile redfin şi bramble folosite pentru seria Pixel 4a XL confirmă practic existenţa unei versiuni 5G a telefonului.

Pixel 4a ar urma să fie fabricat de FIH Mobile (subsidiară a Foxconn) şi livrat cu versiunea Android 10. Pentru Pixel 4a XL informaţiile sunt şi mai puţine, în sensul că lipsesc cu desăvârşire. Folosirea chipsetului Snapdragon 765 este mai mult o speculaţie, bazată pe faptul că aceasta este într-adevăr o soluţie pentru telefoane mid-range, care integrează şi modem 5G.

Probabil că Google pregăteşte modelul Pixel 4a XL ca o alternativă Galaxy S10 Lite, Note10 Lite sau Oppo Reno3 Pro, nivelul dotărilor selectate fiind la un nivel cel puţin comparabil acestora.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult