De ce este Pixel 4 atât de vulnerabil la îndoire? Cum arată telefonul la interior

20.11.2019
De ce este Pixel 4 atât de vulnerabil la îndoire? Cum arată telefonul la interior

Ceea ce ar fi trebuit să fie o versiune evoluată a seriei Pixel 3 s-a transformat rapid într-un fiasco, probleme la partea de software dar şi de design dezamăgind aşteptările fanilor pentru seria Pixel 4.

Deşi aşteptările lăsate la bursa zvonurilor au fost cât se poate de mari, realitatea nu s-a ridicat tocmai la nivelul aşteptărilor, noua seria Pixel 4 având mai multe probleme decât am aştepta de la un telefon premium.

În timp ce performanţele foto şi Android curat au rămas impresionante, restul specificaţiilor şi modul în care anumite dotări nu funcţionează tocmai la nivelul aşteptărilor au dat motive de îndoială celor care au ezitat până acum în faţa preţului de nivel premium. Nici testele recente pentru partea de durabilitate nu au fost prea încurajatoare, modelul Pixel 4 XL părând mai fragil decât alte produse din clasa sa de preţ. Testul de rezistenţă de pe JerryRigEverything demonstrează că Google a ales un design pentru ramă care nu a fost testat foarte bine pentru îndoire, întregul telefon putând fi „rupt” în patru puncte sensibile prin aplicarea unei forţe la oricare dintre capetele dispozitivului. Desigur, îndoirea telefonului nu este un caz de utilizare normal, însă aceasta simulează purtarea telefonului în buzunarul din spate şi aşezarea accidentală pe el, sau chiar aşezarea pe un scaun sau o canapea unde telefonul ar putea fi pus într-un moment de neatenţie. Se pare că Google a poziţionat în partea de sus şi de jos a telefonului linii pentru antene pe rama sa metalică, pe care le-a acoperit apoi cu un strat gros de vopsea, care însă nu ajută prea mult din punct de vedere al rezistenţei structurale.

O analiză mai atentă a materialelor folosite pentru carcasă relevă mult mai mult plastic decât este acceptat în mod uzual pe toate smartphone-urile high-end contemporane. Marginile laterale aproape exclusiv din plastic, cu un strat subţire de aluminiu la exterior. Pentru un telefon de 900 USD, concluzia este mai mult decât dezamăgitoare.

La interior, Pixel 4 XL foloseşte multe şuruburi şi petice de adeziv, incomodând eventualele reparaţii. Practic, seria de telefoane Pixel a trecut dintr-o extremă într-alta, devenind unele dintre cele mai dificil de reparat telefoane disponibile fanilor Android.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult