Honor V10 a fost dezvăluit. Vine cu ecran FullView, hardware high-end şi un preţ atractiv

Honor V10 a fost dezvăluit. Vine cu ecran FullView, hardware high-end şi un preţ atractiv

Mult aşteptatul Honor V10, noul flagship al brandului secundar de la Huawei a fost anunţat în mod oficial în China. Detaliile despre acesta nu ne surprind foarte mult, întrucât zvonurile din ultimele câteva săptămâni au dezvăluit cam tot ce aveam nevoie să ştim despre noul dispozitiv. Cum era de aşteptat, preţul este foarte atractiv în cazul lui Honor V10, însă au fost făcute câteva comprimisuri pentru a atinge această performanţă.

Honor V10 pare să fie o versiune puţin mai modestă a lui Huawei Mate 10. Acesta beneficiază de un display similar de 5,99” cu panou IPS şi rezoluţie 2.160 x 1.080 pixeli (Full HD+) şi hardware foarte similar la interior. Chipset-ul Kirin 970 asigură performanţă de top, inclusiv în aplicaţii care ţin de inteligenţă artificială, în timp ce configuraţiile cu 4 GB RAM şi 64 GB stocare, respectiv 6 GB RAM şi 128 GB stocare asigură că utilizatorii îşi pot alege telefonul în funcţie de buget şi necesităţi.

În ciuda faptului că avem de a face cu un smartphone aproape bezel-less, în partea de jos a ecranului găsim şi senzorul de amprentă, spatele dispozitivului fiind gazda unui singur element important: sistemul dual-camera. Acesta pare să fie similar cu cel de pe Huawei Mate 10, cu un senzor normal de 16 megapixeli şi unul monocrom de 20 megapixeli, însă nu beneficiază de stabilizare optică. Pe partea din faţă, camera beneficiază de un senzor de 13 megapixeli cu capabilitate de recunoaştere facială. Ambele sisteme de cameră folosesc funcţii AI pentru diverse avantaje.

Fiind vorba despre un smartphone cu performanţă de top pentru bugete mai mici, compromisurile au fost necesare. Astfel, nu există rezistenţă la apă sau încărcare wireless, însă întâlnim avantajul unui corp complet metalic, în timp ce jack-ul de căşti a fost păstrat. Nu în ultimul rând, acumulatorul de 3.750 mAh ar trebui să fie destul de puternic pentru a oferi autonomie ridicată, acesta finid capabil de încărcare rapidă.

Lansarea în magazine are loc pe 5 decembrie în China, la un preţ de pornire de 2.700 yuan, echivalent cu 400 de dolari sau euro. Un anunţ pentru piaţa din Europa urmează să aibă loc la Londra tot pe 5 decembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult