Honor View 20 review: smartphone-ul începutului de an uimeşte prin performanţă şi inovaţie

04.02.2019
Honor View 20 review: smartphone-ul începutului de an uimeşte prin performanţă şi inovaţie
Ecran, performanţă şi autonomie

Ecran

Cea mai „discutată” componentă a acestui telefon trebuie să fie în mod sigur ecranul perforat. Avem de a face cu un display IPS de calitate, probabil din aceeaşi „familie” cu cele pe care le-am întâlnit pe modelele Huawei P şi Mate în anii trecuţi. Implicit, ecranul este stetat pe un profil de culoare destul de strident şi o temperatură rece, care să scoată în evidenţă culorile într-un mod nenatural. După setarea pe un profil de culoare mai neutru, Huawei View 20 pare să beneficieze de un display chiar bun, în ciuda faptului că este prima generaţie cu orificiu pentru cameră.

Ecranul este foarte luminos, fiind foarte plăcut în utilizare chiar şi în soare puternic, iar spaţiul ocupat de cameră, asemeni unui notch, „dispare” în timp, cu cât utilizezi telefonul mai mult. Poziţionarea în partea din stânga asigură faptul că pictogramele de pe bara de notificări rămân în locurile bine cunoscute, cu ora exactă aliniată la dreapta, urmată de baterie, şi alte pictograme şi notificări. Lângă cameră pot fi observate pictogramele pentru reţea şi Wi-Fi. În jurul camerei se poate vedea o luminozitate uşor scăzută, însă acest lucru este intenţionat, pentru a împiedica lumina ecranului să interfereze cu senzorul foto frontal.

Este însă ecranul perforat soluţia cea mai bună pentru a oferi un display pe întreaga suprafaţă frontală a telefonului? Probabil că nu, însă este cea mai simplă pe care o avem la îndemână în acest moment. Anumite aplicaţii vor avea probleme cu elementele afişate în colţul din stânga-sus, în timp ce camera va fi mai des „murdară”, întrucât colţurile ecranului pot fi puncte de susţinere pentru momentele în care foloseşti telefonul în mod landscape. Este însă o soluţie mai elegantă decât poziţionarea ecranului pe un sistem de tip „slider” care poate să cedeze în timp sau care poate strânge scame şi praf între cele două componente ale telefonului.

Performanţă

La capitolul performanţă, este uşor de intuit cam pe unde se situează acest model doar dacă ne uităm pe lista de specificaţii hardware. Avem de a face cu un dispozitiv bazat pe aceeaşi platformă de bază precum seria Mate 20, chipset-ul Kirin 980, primul produs folosind un proces de fabricaţie pe 7nm de pe platforma Android şi totodată printre cele mai puternice disponibile pe piaţă.

Modelul testat de noi este echipat cu 8 GB memorie RAM şi 256 GB spaţiu de stocare, deci lipsa cardului nu este atât de gravă. RAM-ul este puţin cam exagerat, având în vedere faptul că sistemul de operare oricum închide destul de agresiv aplicaţiile care rămân în fundal prea mult timp. Totuşi, pentru „jonglare” rapidă între mai multe aplicaţii, telefonul funcţionează foarte bine.

Procesorul nu dezamăgeşte, fiind unul dintre puţinele de pe piaţă care pot rula anumite jocuri la 60 de cadre pe secundă, în timp ce editarea foto sau video ar trebui să fie foarte rapide, chiar şi în comparaţie cu alte smartphone-uri de top de pe piaţă. Probabil că singurul care ar putea să îl întreacă ar fi un iPhone din gama 2018, însă deja comparaţiile nu mai pot fi făcute direct, întrucât vorbim şi despre alt sistem de operare.

Autonomie

Huawei ne-a obişnuit în ultima perioadă cu telefoane care nu trebuie încărcate decât o dată la două zile în gama de top, iar Honor View 20 continuă tradiţia. Avem din nou de a face cu un chipset eficient, pe 7nm, alăturat unui sistem de operare proprietar care optimiează consumul de energie prin algoritmi AI, cât şi cu un acumulator de dimensiuni generoase.

Încărcarea rapidă este de asemenea bine venită, fiind însă la jumătate de rapidă faţă de cea de pe Mate 20 Pro. Totuşi la 22,5 W, o încărcare completă poate dura sub o oră, putând avea mai mult de jumătate din acumulator încărcat în doar 30 de minute. Pentru confort, am fi preferat să avem parte de încărcare wireless, întrucât este o soluţie destul de elegantă, chiar dacă nu foarte rapidă, însă această componentă ar fi crescut cu siguranţă preţul dispozitivului.

 

Părţi pozitive

Design excelent
Performanţă de top
Tehnologii inovatoare precum ecranul perforat şi camera Time of Flight
Are jack de căşti
Vine cu Android 9.0 pre-instalat
Autonomie foarte bună şi încărcare foarte rapidă
Husă de silicon în pachet
Cameră foarte bună în gama sa de preţ

Părţi negative

Nu oferă rezistenţă la apă
Nu are încărcare wireless
Ecranul este IPS, dar nu este compatibil cu standardul HDR
Interfaţa Magic UI este un dezavantaj
Funcţiile AI nu sunt bine puse la punct (AI Vision pentru căutări)
Nu acceptă card de memorie

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult