HTC a lansat U23 Pro, noul său smartphone premium destul de bine dotat

18.05.2023
HTC a lansat U23 Pro, noul său smartphone premium destul de bine dotat

HTC U23 Pro a fost anunțat în mod oficial. Noul smartphone reprezintă o revenire a brand-ului taiwanez în zona de smarpthone-uri premium, după câțiva ani de lansări doar în zona entry-level și mid-range. Sigur, nici acest model nu este unul comparabil cu flagship-urile momentului, dar este cel mai performant telefon al companiei din ultimii câțiva ani.

HTC U23 Pro aduce HTC din nou în zona premium

Așa cum știam din cele câteva leak-uri din ultimele câteva săptămâni, HTC U23 Pro este un mid-range premium, echipat cu un chipset performant: Snapdragon 7 Gen 1. Acesta este un model de anul trecut, însă destul de performant pentru a lăsa în urmă la capitolul putere de procesare majoritatea telefoanelor de medie din piață. Telefonul este construit din materiale de calitate, precum Gorilla Glass Victus deasupra ecranului și integrează și alte componente performante.

Configurația hardware este stabilită la 8 sau 12 GB RAM și 128 sau 256 GB stocare, ecranul OLED de 6,7” oferă rezoluție Full HD+ și refresh rate la 120 Hz, iar camera de selfie are rezoluie mare, de 32 megapixeli. Ciudat, acesta este un telefon fără senzor de amprentă integrat în ecran, ci cu unul în butonul power. Cu siguranță există mulți fani ai poziției de pe laterală a senzorului.

Camera foto este pe de-o parte avansată, dar pe de altă parte „standard” pentru un telefon de medie. Cu un senzor principal de 108 megapixeli, fotografiile de pe acest model au șansa de a fi cel puțin decente, mai ales că integrează și obiectiv cu stabilizare optică. Celelalte camere, însă, nu par să fie la fel de avansate: un ultrawide de 8 megapxieli, un macro de 5 megapixeli și „clasicul” senzor de adâncime de 2 megapixeli completează acest sistem.

Telefonul este compatibil cu dispozitivul VR VIVE XR Elite

Telefonul este echipat și cu un slot microSD, ceva ce nu prea mai vedem în ultima perioadă nici în zona de medie, pe telefoanele anumitor producători, dar și un jack de 3,5mm. Bateria de 4.600 mAh ar trebui să ofere autonomie decentă. Încărcarea nu este foarte rapidă, dar este decentă, la 30W pe fir și 15W wireless. Fiind un telefon din gama superioară, HTC spune că U23 Pro este și rezistent la apă și praf la standardul IP67.

La capitolul software, avem de a face cu Android 13 preinstalat, și aplicația VIVEVERSE, cea care face posibilă conectarea la dispozitivul de realitate virtuală VIVE XR Elite, lansat recent.

Desigur, dispozitivul VR este semnificativ mai scump decât noul telefon. Acela pornește de la 1.100 dolari americani, dar telefonul începe de la 550 dolari (510 euro). Telefonul se lansează în Taiwan, dar nu există informații despre lansarea lui în alte regiuni.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult