Huawei Honor 4 iese la iveală, va folosi un procesor MediaTek cu opt nuclee

26.11.2013
Huawei Honor 4 iese la iveală, va folosi un procesor MediaTek cu opt nuclee

Huawei pare a avea un sfârşit de an destul de ocupat, după primele date despre viitoarele Ascend P6S şi Ascend Mate 2 ieşind la iveală noutăţi şi despre cel de-al patrulea membru al familiei Honor. Denumită Glory sau Honor, în funcţie de piaţa pe care este comercializată, această familie de telefoane Android mid-range se va îmbogăţi cu un model cu opt nuclee undeva spre finele acestui an.

Viitorul telefon Honor 4 va folosi o soluţie MediaTek MT6592, un produs despre care producătorul afirmă că este prima soluţie reală cu opt nuclee deoarece foloseşte o configuraţie paralelă standard şi nu big.LITTLE precum Exynos 5250, care încă aşteaptă o actualizare software pentru a putea utiliza toate nucleele în acelaşi timp. Soluţia MediaTek este însă una care se adresează gamei intermediare, aceasta oferind opt nuclee ARM Cortex-A7 care funcţionează la frecvenţa de 1,7 GHz şi un nucleu grafic Arm Mali-450.

Conform informaţiilor care au ieşit la iveală până acum, Huawei Honor 4 va oferi 2 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă, cameră video frontală cu senzor de 5 MP şi o cameră foto principală cu senzor de 13 MP. Telefonul va folosi sistemul de operare Android 4.2.2 şi interfaţa proprietara Emotion UI. Diagonala ecranului este încă necunoscută, panoul acestuia urmând să ofere o rezoluţie HD.

Data lansării acestui nou model este încă necunoscută, aceeaşi sursă afirmând că Huawei va organiza un eveniment important în luna decembrie, când Honor 4 şi-a putea face apariţia alături de Ascend P6S şi Ascend Mate 2. Modelele anterioare ale liniei Honor şi-au făcut apariţia şi în România, este drept, cu ceva întârziere, dar disponibiltiatea viitorului model este încă necunoscută.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News