Huawei P30 Pro supus testelor de anduranţă fizică. Cât de rezistent este noul flagship chinezesc [VIDEO]

19.04.2019
Huawei P30 Pro supus testelor de anduranţă fizică. Cât de rezistent este noul flagship chinezesc [VIDEO]

Huawei P30 Pro este telefonul despre care toată lumea vorbeşte încă de la lansarea lui din urmă cu două săptămâni, însă fiind vorba despre un model realizat în totalitate din sticlă, durabilitatea este întotdeauna un punct sensibil pentru cei care şi-ar dori să îl cumpere. Modelul P20 Pro de anul trecut nu a supravieţuit testului de îndoire de pe canalul JerryRigEverything, întrucât sticla de pe ecran s-a crăpat atunci când a fost aplicată presiune, deci puteau exista dubii despre noul model. Din fericire P30 Pro împrumută elemente de la Mate 20 Pro, un adevărat „campion” al rezistenţei.

Telefonul a fost supus testelor pe care ne-am obişnuit să le vedem pe JerryRigEverything şi pare să supravieţuiască chiar şi testului suprem de îndoire. Telefonul este construit semnificativ mai bine decât modelul de anul trecut, oferind o construcţie din sticlă curbată pe ambele părţi, o ramă metalică rezistentă şi alte avantaje precum rezistenţă la apă şi praf.

Camerele sunt acoperite de materiale care nu se zgârie uşor, iar butoanele nu sunt în pericol să cadă, ca în cazul altor smartphone-uri de top (Galaxy Note9, de exemplu). Fiind vorba despre un smartphone echipat cu un ecran OLED care nu face parte din categoria de top de la Samsung, acesta nu îşi revine după ce este supus temperaturilor ridicate, însă foarte puţine telefoane de pe piaţă pot supravieţui acestui test.

Totuşi, în ciuda faptului că telefonul rezistă abuzurilor, inclusiv zgârieturilor în jurul senzorului de amprentă, acesta totuşi ar trebui folosit într-o husă de protecţie. Forma lui curbată îl face mai alunecos, deci riscă mai multe accidente decât un telefon obişnuit, în timp ce sticla curbată riscă să se lovească mai uşor de podea, fiind expusă pe mai multe părţi.

Cert este că Huawei P30 Pro este un telefon la fel de rezistent la utilizare obişnuită precum alte flagship-uri de pe piaţă, precum iPhone XS Max şi Galaxy S10+, marele său avantaj peste acestea fiind camera foto, semnificativ mai performantă în lumină scăzută.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult