Huawei se laudă cu rezistența la șocuri și apă de pe pliabilul Mate X3. VIDEO

31.05.2023

Printre motivele pentru care mulți utilizatori nu fac încă pasul la un telefon pliabil se află în primul rând prețul mare, dar, în al doilea rând frica că acestea se pot deteriora mai repede. De altfel, aceste frici sunt justificate, întrucât simpla înlăturare a foliei de pe ecran poate duce la distrugerea ecranului pliabil. Huawei are însă încredere că a construit modelul Mate X3 atât de bine, încât are curajul să lanseze o reclamă în care să laude rezistența dispozitivului la apă și șocuri mecanice.

Huawei Mate X3, rezistent la lovituri, căzături și apă

Conform reclamei lansată recent, Huawei Mate X3 ar trebui să reziste la lovirea ecranului cu diverse obiecte, la lovirea corpului de alte obiecte și chiar la căzături, datorită construcției din aluminiu și sticla proprietară Kunlun. Desigur, un telefon nu poate fi numit cu adevărat „rezistent”, dacă acesta nu oferă și protecție împotriva lichidelor. Huawei spune că acesta poate rezista și la accidente precum vărsarea unui pahar de apă pe dispozitiv.

Deși avem un Mate X3 la test, nu vom încerca să testăm aceste declarații ale Huawei, întrucât și alți producători au promis rezistență la apă în trecut și au refuzat apoi să onoreze garanții și au pierdut apoi procese în instanță după plângerile fanilor. Totuși, putem aștepta inevitabilul clip în care Zack de pe canalul JerryRigEverything de pe YouTube va supune telefonul la teste de acest gen și probabil și unele mai periculoase, precum expunerea la flacără deschisă și la îndoire.

Chiar dacă și modelele pliabile de la Samsung sunt rezistente la apă, producătorul sud coreean nu a promovat aceste funcții cu reclame dedicate. Dacă toate aceste declarații de rezistență se dovedesc a fi însă adevărate, singurul impediment real în cumpărarea unui telefon pliabil ar rămâne prețul.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult