iPhone 11 Pro ar putea „împrumuta” o funcţie de la Galaxy Note: compatibilitatea cu stylus-uri

22.08.2019
iPhone 11 Pro ar putea „împrumuta” o funcţie de la Galaxy Note: compatibilitatea cu stylus-uri

Noile iPhone-uri sunt o cantitate cunoscută în acest moment. Ştim în linii mari cum vor arăta, ce hardware vor integra şi totodată ştim că nu vor fi foarte impresionante, întrucât vor păstra design-ul deja învechit, care a debutat acum doi ani cu iPhone X. Se pare însă că Apple doreşte să folosească această probabil ultimă generaţie de iPhone cu acest design pentru a oferi o nouă funcţionalitate, pe care nu credeam că o vom vedea niciodată pe un smartphone Apple: compatibilitatea cu stylus-ul Apple Pencil.

În timp ce Steve Jobs a ridiculizat stylus-urile în 2007, făcând referire la dispozitivele cu touchscreen disponibile la acel moment, care foloseau ecrane cu panou tactil rezistiv, greu de folosit, tehnologia a avansat semnificativ între timp. Până şi tabletele iPad au primit suport pentru stylus-ul Apple Pencil, de la cele mai ieftine, până la cele mai scumpe, fiind o adevărată cerere din partea celor care doresc să le folosească pentru mai mult decât consum multimedia.

iPhone-urile au rămas însă „ferite” de prezenţa unui creion digital, în ciuda faptului că de aproape 10 ani, Samsung se bucură de un succes enorm pe piaţă cu seria de dispozitive Note, construită special în jurul unui astfel de accesoriu. 2019 ar putea fi momentul în care Apple renunţă la orgoliu şi oferă o adevărată alternativă la flagship-urile sud coreene, indiferent de părerea pe care o avea co-fondatorul companiei, Steve Jobs, despre aceste accesorii.

Apple Pencil este deja la a doua generaţie, însă ambele modele disponibile au fost construite special pentru tablete. Primul model foloseşte un port Lightning pentru încărcare de la o tabletă iPad, în timp ce Apple Pencil 2 foloseşte o bandă magnetică pentru încărcarea exclusiv de la un iPad Pro. Cele două generaţii de stylus-uri nu sunt intercompatibile între dispozitive, ceea ce sugerează că Apple ar putea dezvolta un nou Apple Pencil dedicat pentru iPhone.

Au existat zvonuri de mai mulţi ani despre suportul pentru acest accesoriu pe telefoanele Apple, însă acum putem fi aproape siguri că reprezentanţii companiei cel puţin iau în calcul acest lucru, întrucât companiile producătoare de accesorii deja pregătesc huse care să găzduiască un Apple Pencil.

Olixar, companie care se ocupă cu dezvoltarea de huse pentru telefoane, care a dezvăluit în trecut design-ul mai multor dispozitive înainte de data oficială de lansare. A listat o husă din piele pentru modelul iPhone 11 Pro, care oferă un loc pentru stocarea unui stylus pe partea din spate. Nu este clar dacă iPhone 11 Pro va fi modelul care va înlocui modelul iPhone XS Max sau dacă este cel care va înlocui iPhone XS, însă cel mai probabil, ambele modele „de top” vor integra suport pentru Apple Pencil.

De altfel, noile dispozitive Apple vor renunţa la funcţionalitatea 3D Touch, deci vor beneficia de o suprafaţă tactilă nouă. Compania a văzut probabil oportunitatea pentru a adăuga un digitizer compatibil cu stylus-uri.

Ce putem intui din aceste detalii este faptul că iPhone 11 Pro nu va fi livrat cu un Apple Pencil. În cel mai pur stil Apple, acesta va trebui cumpărat separat, la un preţ probabil mare. De asemenea, acesta ar putea primi încărcare wireless folosind funcţia „reverse wireless”, pe care noile iPhone-uri ar putea să o includă. Această capabilitate este aşteptată din partea Apple, întrucât de curând a fost lansată noua generaţie AirPods 2, care vin şi în versiune cu încărcare wireless. Samsung şi Huawei deja oferă posibilitatea de a încărca accesoriile în mod wireless direct de la telefon, deci şi Apple ar trebui să urmeze acest trend în 2019.

Alte detalii despre seria iPhone 11 sugerează că vom avea de a face cu două modele Pro, unul standard şi unul „Max”, un iPhone 11 care păstrează platforma XR de anul trecut şi noi sisteme de camere. Cameră duală pe iPhone 11 şi cameră triplă pe iPhone 11 Pro, cu trei senzori de 12 megapixeli.  La interior vom întâlni un nou chipset Apple A13 pe 7nm, baterii mai mari şi posibil încărcare wireless din primul moment, noile zvonuri sugerând că Apple va include în sfârşit un cablu cu porturi Lighting-to-USB Type-C şi adaptor de 18W în cutie.

Evenimentul de anunţ pentru modelele iPhone 11 este aşteptată în cea de-a doua săptămână din septembrie, cu o lansare programată probabil pentru finalul lunii septembrie. De această dată, Apple plănuieşte să lanseze toate cele trei dispozitive simultan.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult